När Elise började äta ‘riktig’ mat så blev det ett riktigt mission att komma på alla olika variationer här hemma. Det är inte lätt att variera kostcirkeln här hemma och eftersom Fredrick inte äter fisk så blir det hela klart mycket svårare.

En sak som jag haft problem med är dock mellanmålen! Häromdagen fick Elise turkisk yoghurt med bär i. Plötsligt knackar det på dörren och jag springer iväg för att öppna. När jag är tillbaka så är det självklart yoghurt över hela henne och hon håller skeden i högsta hugg. Det är onekligen otroligt gulligt, men att lukta sur yoghurt är inte lika sött. Det var bara till att kasta i henne i badet.

Så yoghurt löser hon alltså inte själv än, men jag tänkte ge er tips på fingerplock som de kan äta. Himla bra träning och perfekt om man vill ha en stund för sig själv 🙂 

* Smörgåsbitar ca 1×1 cm till en början. Variera med leverpastej, ost, räk- eller skinkost eller kanske bara med lite smör. 

* Hackat ägg. Elise gillar inte detta, men jag har sett så otroligt många småbarn som vräker i sig!

* Frukt. Även här i småbitar. Vindruvor (utan kärnor), melon etc – allt som ligger i säsong!

* Återigen frukt. Men testa att riva ner till exempel äpple som annars är lätt att sätta i halsen. Saftigt, sött och gott!

* Majs, ärtor, paprika – grönsaker som redan är ‘färdigt’. Perfekt!

* Pannkaka.

* Bananpannkaka. 

* Bär. Kladdigt – men en hit för de små! 

Fyll gärna på listan! 🙂 

Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *