När jag var på HUD-eventet förra veckan så pratade en barnmorska där mycket om hur viktigt det är att smörja in magen under graviditeten för att öka elasticiteten och motverka bristningar på magen under den tid den växer. Vi fick testa en olja från Maria Åkerberg som var dryg och som inte luktade så starkt. Efter att ha testat den hemma en vecka så måste jag tipsa er om den.

Säga vad man vill, men jag tror att man bör vara återfuktad för sin hys skull i alla lägen. Att det även skulle göra gott under graviditeten och hjälpa att motverka eventuella bristningar kan jag inte heller sätta mig emot. Jag tror på att dricka mycket och smörja in kroppen med olja. Med Elise var jag supernoga med att kleta in magen morgon och kväll, samt dricka mängder med vatten varje dag. Magen var fri från bristningar efter förlossningen. Denna graviditeten glömmer jag ibland av vattnet och smörja magen händer bara ett par dagar i veckan. Och vet ni vad? 2-3 små bristningar finns nu på magen.

Bristningar kan ju såklart bero på en massa andra hormonella förändringar, men jag tror inte det skadar att återfukta den och göra så gott man kan om det är så att man vill undvika att huden ändras med den stora magen. Eller vad tror ni? Dela gärna med er av egna erfarenheter 🙂

Kram.

Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

19 comments

Svara

Har hört bra om den och bio oil 😊

Svara

Har hört bra om den och bio oil 😊

Svara

Åh, så kul! Kram.

Svara

Jag har hört att det där bara är myt, min bm säger att det mest är för att det blir mjukt och skönt när det spänner i huden. bristningar osv. är ärftligt som allt annat. men jag vet inte. Jag har inte smort in mig och har inte en enda bristning, det hade inte min mamma eller mormrmor heller.

Svara

Ja, jag tror lite som dig – antingen kommer man få det eller inte. Men jag tror att det kan vara skönt att smörja in magen om det är så att man blir lite mer elastisk. Jag är strax över 1,80 m lång så jag kanske har sluppit för att det finns mer att rymmas i där inne? haha, Den teorin har jag också hört! Kram.

Svara

Jag har hört att det där bara är myt, min bm säger att det mest är för att det blir mjukt och skönt när det spänner i huden. bristningar osv. är ärftligt som allt annat. men jag vet inte. Jag har inte smort in mig och har inte en enda bristning, det hade inte min mamma eller mormrmor heller.

Svara

Ja, jag tror lite som dig – antingen kommer man få det eller inte. Men jag tror att det kan vara skönt att smörja in magen om det är så att man blir lite mer elastisk. Jag är strax över 1,80 m lång så jag kanske har sluppit för att det finns mer att rymmas i där inne? haha, Den teorin har jag också hört! Kram.

Svara

Jag har inte smörjt mig under mina tidigare graviditeter, fick bristningar då:) Men denna gång har jag smörjt mig med kallpressad kokosolja och än så länge har jag inte fått en enda ny bristning. Men jag tror inte det beror på att det är för att jag smörjer mig, utan jag tror ju också att det är lite av en myt det där:) Men magen har iallafall kliat väldigt lite.

Svara

Haha, och det är ju skönt att slippa det! Kliandet alltså. Lycka till med graviditeten! Kram.

Svara

Jag har inte smörjt mig under mina tidigare graviditeter, fick bristningar då:) Men denna gång har jag smörjt mig med kallpressad kokosolja och än så länge har jag inte fått en enda ny bristning. Men jag tror inte det beror på att det är för att jag smörjer mig, utan jag tror ju också att det är lite av en myt det där:) Men magen har iallafall kliat väldigt lite.

Svara

Haha, och det är ju skönt att slippa det! Kliandet alltså. Lycka till med graviditeten! Kram.

Svara

Absolut tror jag att det är bra att smörja in hela sig, för mjuk och smidig hy. Men jag tror inte att man kan motverka bristningar. 😊

Svara

Då är vi två! Kram.

Svara

Absolut tror jag att det är bra att smörja in hela sig, för mjuk och smidig hy. Men jag tror inte att man kan motverka bristningar. 😊

Svara

Då är vi två! Kram.

Svara

Har också hört att det är en myt! Det är ju hormonellt med bristningar. Jag köpte en olja men använda den aldrig 😛 Jag är 158 cm och fick inte heller någon bristning, och jag bar ändå på en riktig koloss haha! 17 kg + på min korta kropp. Lycka till med nästa bebis! Kram

Svara

Jag trodde också att det var hormonellt – därför känns det så lustigt att en barnmorska står och berättar annat. Hahaha, en kaloss! Du är för rolig. Tack snälla :* Kram.

Svara

Har också hört att det är en myt! Det är ju hormonellt med bristningar. Jag köpte en olja men använda den aldrig 😛 Jag är 158 cm och fick inte heller någon bristning, och jag bar ändå på en riktig koloss haha! 17 kg + på min korta kropp. Lycka till med nästa bebis! Kram

Svara

Jag trodde också att det var hormonellt – därför känns det så lustigt att en barnmorska står och berättar annat. Hahaha, en kaloss! Du är för rolig. Tack snälla :* Kram.

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *