Från vår storhandling.

Hej! 
 
Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar att snoka i andras liv. Haha, förstå mig rätt nu - med snoka menar jag att jag älskar att se inlägg där man visar vad som finns i väskor, kyl, garderober och badrumsskåp. Men ärligt talat, har folk sån där nitisk ordning? Häromdagen hittade jag en mosad och halvdassig clementin i skötväskan - sånt vill ni väl ändå inte se? Jag har även 100 hundbajspåsar i samma väska där rullen är helt utdragen och ligger över hela botten - kalla mig fru ordningssam. Att ha dessa påsar är dock guld värda när man är ute och ska byta blöja - vart ska man annars lägga skräpet om du behöver byta blöja mitt ute i ingenstans? 
 
Men igår storhandlade vi och jag tänkte visa vad som handlades innan det åkte in i skåpen. Antecknar ni? Bra! 
I princip allt är köpt på ICA's olika kampanjer - det är så man får mammapenningen att räcka längre! Vi lägger sanslöst mycket pengar på mat, men vi har gett oss fasen på att sänka de kostnaderna nu. Det är ju roligare att lägga de pengarna på något annat :)
Maten på bilden kostade 805:- - tycker ni att det är billigt eller dyrt? 
 
Kram.
 
// Storhandling på ICA. 805:-. Är det billigt eller dyrt tycker ni? //
 

Äntligen måndag!

Hej måndag! 
 
Hoppas ni har sovit gott. Äntligen är det måndag och en ny vecka börjar! Den här veckan är relativt oplanerad än så länge och det känns faktiskt sådär gott rakt in i själen. Det ger mig en chans att återhämta mig lite och hinna ikapp saker som ligger och väntar. Nästa vecka åker jag och Fredrick iväg under helgen och det ska bli så skönt med lite mystid och förhoppningsvis en lång och skön sovmorgon :) 
Men fram tills dess är det work-work, plugg-plugg och vardag som gäller! Och den är ju inte fy skam den heller - vardagen alltså! 
 
Igår hämtade jag Elise vid 11 efter att hon hade spenderat natten med min mamma och syster. Medan syster åkte till jobbet så åkte jag, mamma och barnen för att äta lunch. Vi åkte till en sushibar i Särö och efteråt passade vi på att storhandla. Det känns som om vi kommit ur det lite på sistone, men det är ju himla skönt att fylla upp kyl, frys och skafferi - då känner jag mig rik som Fredrick brukar säga, haha.
Kvällen blev lugn och den här dagen likaså. Vi har ingenting planerat utan jag tänker att jag ska försöka röja lite här hemma och rensa hallen från tunna jackor - det är ju rena vintern ute nu och sommarjackorna kommer knappast behövas längre! 
Har ni förresten hört att det vankas en riktig vargavinter? Mysigt, men det kräver ju sina kläder! Jag måste hitta en varm vinterjacka att kura in mig i när minusgraderna blir allt fler. 
 
Vad ska ni göra idag? :)
 
Kram. 
 
// Tack mamma för en fin-fin dag! //
 

Rensa bland plastleksakerna!

Hej! 
 
För ett par år sedan började det diskuteras hett kring vilka leksaker barnen skulle leka med och inte, sett till gifter i plasten som de var gjorda av.
Häromdagen fick vi hem en enkel och vad jag tycker var en bra broschyr om just det här. Jag tänkte ta tag i det här idag och rensa lite bland lådorna i tjejernas rum. Har du tänkt på det här med plaster och kanske gjort något åt det? Berätta gärna!  
 
Är plasten mjukare än lego? 
Nej: Luktar den isåfall parfym eller plast? Om ja, släng. Om nej, behåll. 
Ja: Är den hal, oljig eller klibbig? Om ja, kasta. Om nej, gå vidare till nästa fråga. 
Luktar den parfym eller plast? 
Ja: Kasta! 
Nej: Finns en märkning med ett C eller rundat E? Om nej, kasta. Om ja, gå vidare till nästa fråga. 
Är leksaken inköpt efter 2007? Om nej, kasta. Om ja, behåll.
Nej: kasta.
Ja: behåll. 
 
Det blir enkelt att rensa med de här frågorna tycker jag och det gör så mycket för barnen. Tycker det absolut är värt tiden det tar att rensa för att de ska ha säkra leksaker att leka med :) 
 
Kram.
 

Pretty Little Liars.

God morgon! 
 
Jag kände mig ovanligt pigg imorse när Julia väckte mig vid 7, och visst visade det sig att klockan var mer än så 'egentligen' - det har ju blivit vintertid nu inatt! 
Nu har vi precis ätit frukost och ligger (krälar runt) i sängen och tittar på Pretty Little Liars. Jag kan inte låta bli att tycka den är lite bra trots att den är rätt långdragen egentligen. Förhoppningsvis vaknar Fredrick snart och mår lite bättre. Kanske så mycket bättre att han orkar hitta på något idag. 
 
Nu ska kaffet ner och sen ska här planeras. En liten tjej vill ha min uppmärksamhet också och jag tror att hon börjar sakna sin syster en aning :)
 
Kram på er. Ha en fin dag! 
 
// Saccosäcken från Jollyroom har verkligen blivit en favorit här hemma och det är sällan den får stå orörd som på bilden. Just den här saccosäcken kommer från Jollyroom och finns i massa olika varianter :) //
 
I samarbete med Jollyroom.
 
Samarbetspartners