God kväll goingar.

Åh, jösses – tror ni jag är trött eller? Jag har verkligen varit igång sedan 6:55 imorse när klockan ringde och jag bestämde mig för att det här inte var min dag att träna. Det blev istället en hel dag vila och det känns gott i hela kroppen.
Vid 10 kom mamma förbi och umgicks till strax efter 12. Jag tog barnen och stack iväg på mammalunch för att sedan möta upp syster hemma, lämna över barnen och springa ner på event på Velourbutiken i Göteborg. Bilder från dagen kommer upp imorgon 🙂
Dagen har bara gått i ett, men allting har varit otroligt roligt!

Jag måste fråga er. Det här är allvar, haha. Skämt å sido, men jag måste höra hur ni andra gjort.
Elise har använt napp sedan för alltid och i september fyller hon 2 år. Eftersom jag ofta hört att nappen är/kan vara en trygghet för barn så har jag inte reflekterat så mycket över användandet heller – vill hon ha den så ska hon få ha den har jag tänkt.
Men nu börjar hon på förskolan och jag hade hellre sett att nappen nu används vid tex sömn istället för en bekvämlighetspropp eller tristess 🙂
Det finns egentligen ingen anledning till att sluta, men det känns som rätt tidpunkt för oss och tanken på att man faktiskt kan få tråkiga tänder av denna gummigrej är inte särskilt lockande.

Så, till min fråga. Hur har ni gjort? Alla svar är välkomna – jag tror på att alla föräldrar gör rätt val för sitt barn, så jag är bara ute efter tips, tankar och idéer. Använder eller använder era barn inte napp? Varför? Varför inte? Hur slutade de som slutat? 🙂

Nu får ni ha en fantastisk kväll. Elise sover hos sin moster ikväll så det är dags för mig att knoppa tidigt idag.

Kram.

DSC03341

// Den här tjejen får all vår uppmärksamhet ikväll när Elise sover hos sin moster. Hon njuter för fullt! <3 //

Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

4 comments

Svara

Min son (till skillnad mot min dotter 😅) är napp beroende. Går runt med den hela tiden hemma och är jätteledsen om han ej får ha den som han själv vill. När han började dagis (var då 17 mån) hade han den lite i början för trygghet, och när han var ledsen eller skulle sova. På dagis har dem så mycket att göra och de beter sig inte alls likadant som hemma, så där behöver han endast ha den vid sovstunder eller vid tröst. Han tar ur den självmant. Nu är Elise lite äldre när hon börjar, men jag hade nog behållt nappen just som en trygghet för henne. Hon kommer inte använda den lika mycket på dagis som hon gör hemma 😊

Svara

Tusen tack Eleine för stt du berättar ❤️ Kanske ska dra ner på det när hon bara leker här hemma, men låta henne behålla som en trygghet på förskolan som du säger. Tack igen! Stor kram <3

Svara

Vi skickade brev till Tomten med nappen och gjorde en avancerad historia om att tomten återanvände plasten till att göra julklappar. Funkade fint! Skrev om det här: http://bakingbabies.se/2015/10/03/napp-och-tomtelognen-fortsatter/
När man skickar brev till Tomten i Tomteboda skickar posten också ett svar, Huuuur grymt som helst.

Svara

Men åh, vad fint! Och vad sött att tomten skickar tillbaka, haha 🙂 Blir extra trovärdigt då. Det ska jag absolut kolla på när vi ska sluta med napp ‘för gott’ – då lär hon ju kunna förstå allting på ett annat sätt. Tusen tack för tipset! Kram <3

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *