Alltså, just nu är ingen gladare än mig tror jag.

I januari började Elise förskolan. Ett supermysigt ställe som ligger här i Göteborg. Redan andra inskolningsdagen insåg vi dock att det inte passade oss riktigt. Det låg runt 3 km hemifrån och vi hade bara en bil. Dessutom skulle det innebära att den som körde barnen på morgonen skulle få sitta i extra köer för att sedan vända och möte dem igen. Den som sedan fick äran att hämta skulle behöva gå, eller betala för att åka spårvagn/buss.
Så ja, det var inte mycket som talade för det.

Jag kände mig otroligt bortskämd och nästan lite ego när vi tackade nej till platsen – Göteborg som har så svårt med dagisplatser! Men samtidigt kände jag att jag inte ville skola in Elise på en förskola som vi kanske skulle byta ifrån, att jag inte ville ta upp en plats som någon annan behövde mer och dessutom skulle jag ju vara hemma med Julia och kunde ‘lika gärna’ ha Elise med oss.

För någon vecka sedan fick vi ett brev med en förskoleplats som låg i närheten av den förra och vi tackade därför nej direkt.

Men så idag ringer Göteborgs stad och säger att vi fått vårt förstahandsval! Kan ni fatta?! Jag är verkligen överlycklig! Förskolan har jag hört mycket gott om och den ligger så nära att Elise nästan kan gå dit själv, haha. Fredrick hade sagt att den ligger på ‘kiss-avstånd’ (måste vara en killgrej!) och i det här fallet stämmer det verkligen! Åh, jag är så glad att jag spricker!

Dags för lite lek och bus här hemma.

Kram på er!

DSC02639

DSC02643

// Svettig tjej efter dagens löppass. Tack mamma och syster som passade barnen så att jag kunde få vardagslyxa lite! 🙂 <3 // 

Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

4 comments

Svara

men grattis! Alltid så skönt när det går som man vill 🙂

Svara

Tack älskade du! Jag håller med, haha! Kram! <3

så skönt att de löste sig

Svara

Ja 🙂 Kram! <3

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *