Mina förlossningsberättelser.

Åh, jag sitter här och längtar tillbaka till förlossningarna jag gått igenom och till den första med Elise - allting var så nytt och man hade inte den blekaste om vad som väntade. Med Julia gick den så himla snabbt och påminde så mycket om när storasyster kom till världen. Jag minns att jag tänkte "det här kommer jag ihåg, och det här, och det här" hela tiden mellan lustgasinandningarna, haha. Det var mäktigt! 
 
Det känns så konstigt att det här blir den sista, planerade förlossningen. Det känns inte riktigt som om jag fått nog än, men rent barnmässigt så känner jag att 3 räcker gott och väl. Sen har jag ju sagt förut att man ska aldrig säga aldrig och det står jag fast vid - man vet aldrig vad vi får för oss i framtiden ;) 
 
Vill ni läsa min första förlossningsberättelse? 
Isåfall hittar ni del 1, del 2 och del 3 här. 
 
Dela jättegärna med er av era - jag älskar att läsa dem! :) 
 
Kram. 
 
 

Kidsoutfit of the day.

God morgon! 
 
Såhär läcker var Elise när hon skulle till förskolan imorse. Jag kunde inte låta bli att smita in på Kappahl när jag såg skyltdockan vara klädd i samma outfit - visst är det gulligt? Dessutom var det 20% på jeans vilket gjorde att de 249:- som hängslebyxorna kostade från början istället blev 199:- - kap! :) 
 
Nu ska jag och Julia mysa i hela 5 timmar medan storasyster leker med sin kompisar som hon själv kallar dem. Det är ju semledagen idag - firar du?
 
Kram fina ni. Ha en underbar dag! 
 

Recension: ZAZU Sömntränare Sam - nattlampa för barn.

I samarbete med Jollyroom.
 
Hej på er! 
 
För ett tag sedan fick vi hem en av Jollyrooms nattlampor som vi skulle göra en utvärdering på - ZAZU Sömntränare Sam. Testet skulle pågå i 2 veckor och det skulle antecknas hit och dit. 
Jag ska erkänna att jag var rätt skeptisk till den här lilla prylen. Det är nämligen som så att Sam ska hjälpa barnen att sova bättre och få in en dygnsrytm genom att:
1) Den släcker ögonen och blir mörkt blå när det är dags att sova. 
2) När det är 30 minuter kvar innan alarmet går blir lampan istället grön (med fortsatt släckta ögon) för att visa barnet att det är okej att ligga kvar en stund.
3) Och när larmet går så öppnar han ögonen och bräker för att visa att 'nu är det dags att stiga upp!'
Det lät i mina öron lite som en drömuppfinning och jag ryckte på axlarna - 2 veckor skulle vi väl stå ut. Tji fick jag.
 
Det här lilla fåret var såklart superspännande för båda barnen och har genomgått alla tester förutom att bli stoppad i toaletten. Det är faktiskt ett under att han fortfarande lyckas öppna sina ögon på morgonen, haha. 
Samma kväll som vi skulle starta testet så sa jag till Elise att det är dags att gå in och natta fåret och att vi också skulle sova. För henne var det superkul och förblev skoj varje kväll efter det.
Morgonen därpå vaknade vi när klockan ringde (8:30) och båda barnen lös upp när de fick höra hans ljud. 
Efter det hade vi väl 3-4 dagar där Julia vaknade supertidigt, men från och med den 5e dagen rullade allt på i ett nästan för bra tempo. Till och med Julia förstår nu hur han fungerar och ligger bara där och tittar på honom varenda morgon.
 
Nej, för oss har det verkligen varit en dröm att få in ZAZU Sam i familjen och ni vet att jag alltid vill stå bakom produkterna jag skriver om till 100% - den här väckarklockan och nattlampan kan jag verkligen rekommendera! Rekommendationen är från 2 år, så att den fungerade så bra på Julia anser jag bara vara ett plus i kanten :) 
Lite info från Jollyrooms hemsida om Sam är:
 • Digital färgskimrande skärm som hjälper barnet att utveckla bra sömnrutiner
 • Blå display betyder att det är dags att sova
 • Grön display betyder att det är en halvtimme kvar tills sömntränaren ringer
 • Ljusblå display betyder att det är dags att stiga upp
 • Välj mellan tre olika alarmljud eller inget ljud alls vid väckning
 • Timer för nattlampan på 5–30 minuters intervaller
 • AC/DC-adapter ingår så att SAM kan användas som nattlampa
 • SAM kan även användas vid vila på dagtid
 
 
I samarbete med Jollyroom

Graviduppdatering: vad händer i vecka 30?

God morgon! 
 
Hur mår ni? Jag hoppas ni känner er hoppfulla inför veckan som kommer - vad kan gå fel egentligen?
Här hemma badar tjejerna för fullt, Fredrick cyklar och jag passar på att blogga. Om en stund åker pappan i huset till flygplatsen och vi andra står med en obokad dag. Jag vette sjutton vad vi ska hitta på, men vi ska iallafall inte sitta sysslolösa :) 
Vad ska ni göra?
 
Den här veckan tycker jag vi kickstartar med en graviduppdatering. Vi är ju inne i vecka 31, men hur mådde den här mamman i vecka 30 egentligen? Och hur mår bebisen?
 • Jag. Är. Tung. Men det ska jag sluta klaga över - så har jag ju mått ett tag nu och det sätter sig lätt på humöret. Trodde inte ens jag kunde vara såhär trött och grinig, haha. Egentligen är det väl kanske inget att skratta åt, men jag vet ju att det går över så det är bara till att ta det för vad det är :)
 • Vi har bara 1/4 kvar, 75% och ungefär 65 dagar till BF.
 • Bebisen är ungefär 36 cm lång och väger lite dryga 1,5 kg. Låt mig säga såhär: hon KÄNNS bra mycket större!
 • I vecka 30 börjar de där små lanugohåren försvinna.
 • Skelettet blir allt hårdare och även lungor, muskler och hjärnan fortsätter att utvecklas. 
 • Under vecka 30 kan en del barn faktiskt börja fixera sig - detta innebär att de lägger sig med huvudet i bäckeningången. Det brukar resultera i att sparkarna känns upp mot bröstkorgen och det är det enda jag känt den här veckan. Hon har så mycket energi! 
 • Jag måste vara noga med mina mellanmål, annars sjunker jag som en sten. En frukt hjälper gott och väl för att jag ska orka hålla energin uppe.
 • Under vecka 30 mådde jag illa för en sekund och jag var rädd att det var vinterkräksjukan. Men icke. Det gick över och det är faktiskt många som mår dåligt under den här perioden under graviditeten. Det beror på att barnet växer snabbt och hormonpåslaget är stort.
Nu ska jag hoppa in i duschen! En härlig varm dusch är precis vad den här mamman behöver! :) 
 
Kram.
 

Barnuppfostran & framtiden.

Hej på er! 
 
Igår kväll när jag skulle lägga mig så började jag fundera mycket på det här med barnuppfostran och tankarna kunde inte sluta spinna runt runt. 
 
Innan jag själv fick barn var det så lätt att tänka hur man skulle göra, vad man skulle säga eller hur man skulle agera som förälder. Man förstod inte hur en del föräldrar kunde stå ut med det där skriket i mataffärerna, varför alla åkte buss med sina vagnar ungefär samma tid eller vad det svåra var egentligen med att säga nej. 
Då var det i tanken så himla enkelt att vara den perfekta föräldern. 
 
Igår kväll föll tankarna på hur mina val i situationer kommer att påverka mina barn. Hur jag uttrycker mig, vad jag säger ja eller nej till och vad vi hittar på under dagarna. Valen jag gör är ju det jag tycker är rätt där och då, men jag vet ju inte hur det kommer sluta om man kan säga så. Förstår ni hur jag menar? Vad leder alla våra beslut till egentligen? Vi formar ju verkligen våra barn från det att de kommer ut till att de blir större och gör egna val - tanken är nästan lite övermäktig samtidigt som den är väldigt spännande. Tänk att de en dag själva kommer ha barn och antagligen tänka samma tankar. Hur kommer de själva göra?
 
Leder några av mina beslut till att de kommer syssla med en speciell sport? Till att de kommer föredra sol- eller skidsemester? Till om de kommer dricka alkohol eller ej? Till om de kommer bli charkuteriemästare eller vetrinär? Kommer de gilla att cykla lika mycket som Fredrick eller kommer de vilja springa som mig? 
Hur kommer våra barn vara när de blir äldre? 
 
Vad tror ni? Vilka val tror ni kommer påverka våra barn mest? 
 
Kram. 
// Bild lånad från Linneas blogg. //
 
Samarbetspartners