Blöjtest & Blöjdiskussion.

Hej på er! 
 
Jag ska snart iväg och jobba, men tänkte ändå försöka hinna tipsa om Liberos hyffsat nyaanlända blöjor. 
När det kommer till blöjor är man ju himla olika i både smak och tycke, plus att en del blöjor passar vissa barn, men inte andra osv. Man får helt enkelt leta fram sin favorit! :) 
 
Just nu använder vi alltså Libero Touch som är en svanen-märkt blöjvariant och som är fri från parfymer. Vi har tidigare haft Lidls egna blöjor i både 'vanlig' variant, men även i byxblöja och tycker att båda har funkat super. 
Skillnaden mellan Lidls byxblöjor och Libero Touch är helt klart blöjans känsla. Den sistnämnda känns betydligt tunnare, men också lite 'snällare' i materialet på något sätt - förstår ni hur jag menar? Det gjorde att jag tvivlade på om de skulle hålla tätt under natten, men än så länge har det gått bra :)
Lidls är dessutom lättare att slita upp på sidorna, medan Liberos ofta fastnar i de sista sömmarna. Vilket i-landsproblem, eller hur? Haha. 
 
Ett paket Libero kostar 129:- i vår affär medan ett paket från Lidl kostar strax under 100-lappen för samma antal. 
Men vad tror ni? Tror ni man får vad man betalar för? Att blöjorna är gjorda av olika material som är mer eller mindre bra för barnets hud? 
Tycker ni att blöjor är prisvärt eller att det är för billigt/dyrt? :) 
 
Kram. 
 
#1 - Anonym

Vi har en vän som jobbar på labb med blöjor och med jämna mellanrum kommer hon med leveranser till oss. Så vi har "ofrivilligt" testat oss igenom alla de möjliga sorter. Det jag personligen tycker är att libero är bra på småbarn, typ under 6 månader. Sen föredrar jag Pampers om man ska jämföra de största märkena med varandra. Men det absolut mest prisvärda är ICAs egna. De är tunna och håller tätt, både vanliga och upp-and-go. Kostar ca 79 kr för ett paket om jag minns rätt :)

Svar: Haha, jobbiga tester ni får göra! Jag är avis! Vet du vad, jag håller verkligen med - Libero känns väldigt bra anpassat till småbarn - sen blir det kanske svårare att göra en blöja som passar alla möjliga längder, former och storlekar gissar jag på. Jag gillar också ICA! Hade det legat närmre så :) Kram <3
Göteborgsmamman

#2 - Frida

Jag tror på att man får det man betalar för. En dyrare märkesblöja tror jag är bättre i alla synpunkter jämfört med en billigare variant.

Svar: Precis :) Kram <3
Göteborgsmamman

#3 - Frida

Glömde skriva att jag tycker att blöjor är prisvärt. :)

#4 - Sofie Palm

Vilka tyckte du var bäst (till dina barn)? Lidl eller libero?

Svar: Jag tycker Libero känns snällare mot huden eftersom de är lite mjukare, men annars kommer de på en delad första plats. Det blir mest priset som skiljer då :) Kram <3
Göteborgsmamman

#5 - Frida

Glömde skriva att jag tycker att blöjor är prisvärt. :)

Svar: Samtidigt som jag tycker blöjor är dyrt, så förstår jag att det ligger en hel del jobb bakom tillverkning. Det hoppas jag iallafall, haha. Kram <3
Göteborgsmamman

#6 - Trebarnsmamma

Jag tycker blöjor känns väldigt oprisvärt. Vi har köpt totalt två paket till vår yngsta på 21 månader (annars har vi kört potta eller tygblöjor).

Svar: Vad tycker ni om tygblöjor? :) Hade varit kul att höra någon som testat! Kram <3
Göteborgsmamman

#7 - Trebarnsmamma

Jag tycker inte att tygblöjor är krångligare än andra blöjor (hellre tvätta, än gå och köpa nya liksom). Men då kan tilläggas att vi endast har våta blöjor (övrigt görs på pottan, och har gjorts från start).

Varje gång man tvättar blöjorna kan man tänka på hur mycket pengar man har sparat (framförallt när man som ni, och vi, har många barn) :)

Svar: Ja, det är ju faktiskt himla smart! Tygblöjor verkar inte ha 'slagit igenom' så mycket än och därför är det kul att höra vad du tycker. Ja, jösses - tänk vad mycket pengar man sparar!! Kram <3
Göteborgsmamman

#8 - linda

Libero passar inte riktigt vår sons kropp så vi brukar ha pampers, men tycker dom luktar lite konstigt haha. Lidls är helt okej, dom påminner lite om pampers, men håller inte riktigt lika tätt vid "stora" leveranser ;P

Svar: Hahahahahah! Älskar den här beskrivningen! Ja, pampers luktar lustigt, men äsch, det gör de ju förr eller senare ändå, haha. Kram <3
Göteborgsmamman

Samarbetspartners