Torrhet och förstoppning hos barn & kontorsinspiration.

God morgon finaste ni. 
 
Hoppas ni har sovit gott! Mår ni bra? :) 
 
Okej, så vi har två problem här hemma, eller snarare åkommor:
 
1. Elise har problem med magen. Detta har vi blivit alltmer varse om när hon kan bajsa 3-5 gånger varje eftermiddag men då ytterst, ytterst lite. Hon vill vara ensam när hon bajsar och man får inte komma nära. Igår kväll ringde vi 1177 och idag ska vi förbi vårdcentralen för att kolla närmre på det. Sköterskan trodde på lavemang, men vi får se.
2. Julia är snustorr på vissa ställen på kroppen. Någon som varit med om något liknande? Hon har som torra, rödare fläckar som känns alldeles fnasiga. Hon är mer rosig/ljusrosa än röd-röd, men torr är hon. Vi smörjer hennes mage, ben och mellan ögonbrynen varje dag, men kanske finns det något mer man kan göra? Dricker vatten gör hon också, mer än någon annan i familjen, haha. 
 
Elise är lämnad på förskolan och det är dags för mig och Julia att hitta på något roligt. På tal om, jag tänker att vi ska gå och bada någon dag hela familjen, men det får bli först efter helgen. Dessutom har jag snöat in mig lite på att göra en ordentlig och snygg kontorshörna här hemma. Nedan kan ni se lite inspiration från Pinterest - jag är helt frälst och vill börja fixa IDAG, men först ska barnens rum bli klart - det är prio 1.
Vad ska ni göra idag? :)
 
Och hörrni, glöm inte att trycka på hjärtat under inlägget om det är något ni gillar att läsa :) Det är en enkel uppmuntran som är himla rolig att få!
 
Kram på er och ha en fin dag.
 
#1 - Mamma till två pojkar

Kan ge tips om en jättebra kräm som heter locobase (den röda, finns en gul också) min ena son har atopisk eksem kommer främst på vintern o den krämen är helt underbart fet o hans eksem syns knappt alls. Han har också torra fläckar på olika ställen.

Svar: Åh, den har vi använt nu i ett par dagar - fungerar faktiskt!! Tack för tipset! Kram <3
Göteborgsmamman

#2 - Annie

fick rådet av en läkare att bada barnet Max 2 ggr/ vecka gärna bara en gång. Vatten är inte bra för torr hud. Kan kännas jobbigt med allt kladd det blir med småbarn men det hjälper verkligen att bada mindre! Iaf för oss!

Svar: Huvudsaken är att något går över. Får bada henne i lera, haha. Tack för tipset! Kram <3
Göteborgsmamman

#3 - Siranee - Thaimorsan.se

Prim har en stor torr fläck på benet och vi kör Hydrokortison som vi hade hemma. BVC namndropoade flera olika. Vi badar P redan bara engång i veckan och med riktig badolja av raps och inte paraffin.

Har ni fått Laxido/Movicol? Vi körde Klyx på T två gånger och sist hon var riktig förstoppad i 8-10 dagar gav vi henne två påsar Laxido varje dag tills hon bajsade mjuk och flera gånger bajsade hon. Ur kom bajset i alla fall. Nu ger vi T Laxido då och då när hon inte har bajsat på några dagar själv. Bra att man kan förnya receptet på nätet.

Svar: Ska testa hydro - det har vi tillochmed hemma!
Inte fått någonting. 1177 sa "boka tid på vårdcentral". Försökte göra det och blev hänvisade till BVC för att SEDAN bli inbokade på VC. Nåja, vi får börja där då :)
Göteborgsmamman

Samarbetspartners