Hej! 
 
Nu är det ju påsk och vad passar då inte bättre än ett härligt efterrättstips á la easter? 
Den här morotskakan blir sådär härligt saftig och frostingen är to die for. Testa testa! 🙂
 
Du behöver:
 
8 dl rivna morötter (ca 8 st)
3 dl neutral olja
+
4 ägg
3 dl farinsocker
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
4 tsk kanel
2 tsk nystött kardemumma
+
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Frostingen:
 
200 g smör
200 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Skal från 1 citron
 
Såhär gör du: 
 
1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Blanda de rivna morötterna med oljan
3) Vispa ihop farinsocker, socker, vaniljsocker, salt, kanel och den nystötta kardemumman med äggen
4) Blanda ner morotsblandningen
5) Blanda ihop mjöl och bakpulver innan du blandar ihop detta med den större blandningen
6) Häll i formen
7) Grädda i ugnen ca 30 minuter – låt svalna
8) Blanda ihop alla ingredienserna till frostingen och smeta över den avsvalnade kakan
 
Ät och njut!
 

// Detta är verkligen världens godaste morotskaka! //
 
Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

6 comments

Svara

Hur gör du äggen?? 😍

Svara

Hur gör du äggen?? 😍

Svara

Oj så gott 😋

Svara

Jaaa! 🙂 Kram <3

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *