I samarbete med Dalsspira Mejeri.
 
Hej på er alla fredagsstollar! 
 
Hur mår ni? Jag håller på att göra mig iordning inför ett event nere hos Babyproffsen. Det ska bli så himla kul att träffa fler föräldrar och bloggare – jag älskar event och ser verkligen fram emot det här lite extra mycket 🙂
 
Innan jag kilar tänkte jag lyfta ett recept jag tipsat om förrut och som lagades här hemma för andra gången igår; Fajitas med grönsaker, bönor och halloumi. Det blev så himla gott första gången vi gjorde den och är verkligen enkelt, fruktansvärt gott och går väldigt snabbt 🙂 Ni måste testa det!
Den här gången bytte vi ut den traditionella halloumin mot halloumin gjord på getmjölk. Riktigt, riktigt gott även för mig som egentligen inte är en stor getost-fantast. 
Osten kommer från Dalsspira Mejeri och vi har fått testa både getyoghurt, Chevré, hyvelost, Camembert och fetaost – allt gjort på getmjölk! Favoriterna blev för mig hyvelosten och halloumin och yoghurten passade väldigt bra i våra morgonsmoothies här hemma 🙂
 
Men varför getmjölk?
Jo, getmjölk…
  • kan drickas av laktosintoleranta
  • är lämpligare än komjölk vid mjölkproteinallergi
  • är lämplig vid inflammatorisk tarmsjukdom
  • har positiv påverkan på hjärt- och kärlsjukdom
  • innehåller CLA som kan skydda mot cancer
  • som är fermenterad (ex. yoghurt) har antioxidativa egenskaper, sänker högt blodtryck, stimulerar immunsystemet samt antiaterogena egenskaper
Och visste du att ..
  • Det dricks mer getmjölk än komjölk i världen
  • Getmjölken liknar bröstmjölken så nära man kan komma
  • Getmjölken innehåller 13 ggr mer taurin än komjölk, taurin är det verksamma ämnet i många energidrycker!
  • Kolesterolet sänks p g a att getmjölken är rikare på korta och medellånga fettsyror
  • Tack vare den låga halten av proteinet kasein alfa S-1 är getmjölk särskilt lämpad för individer och barn som är intoleranta mot komjölk
  • Getmjölk är lättsmält tack vare den höga halten av serumproteiner och även p g a de korta och medellånga fettsyrorna
  • I getmjölk finns laktos men eftersom den passerar tarmen mycket snabbare än komjölkslaktos, ger den mindre eller inga besvär
  • Getmjölken är suverän för idrottsmän och alla som tränar tack vare den höga halten av mineraler och vitaminer
  • Getmjölken är av naturen homogeniserad
Oj, vad jag tjattrar! Jag måste faktiskt skynda mig nu – jag vill ju inte vara sen ner till den här fantastiska starten på morgonen 🙂 
 
Ha en underbar fredag! 
 
Stor kram. 

// Produkter gjorda på getmjölk från Dalsspira Mejeri. //
 
I samarbete med Dalsspira Mejeri.
Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *