Good morning sunshines! 
 
Här hemma har vi precis ätit en god frukost gjord på egenskapad granola. Det var så himla gott att jag bara måste dela med mig av receptet 🙂
 
Du behöver: 
2 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/4 dl linfrön
1 tsk malen kanel
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
saft från 1 apelsin
valfri mängd torkad frukt  
 
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda allt det torra (ej frukten!) och tillsätt sedan olja, honung och apelsinsaft.
3. Rosta i ugnen 15 minuter för att sedan blanda titt som tätt de sista 20. Den sammanlagda tiden ska alltså bli 35-40 minuter. Håll koll så att granolan inte bränns!
4. Blanda ihop granolan med den torkade frukten och låt allt svalna innan du häller över det i en burk. Ät inom 4-5 dagar. 
 
Nu startar vi den här torsdagen tycker jag! 
Hoppas du får en fin dag.
 
Kram.

// Hemmagjord granola är ju superenkelt! Testa 🙂 //
 
 
Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

8 comments

Svara

Ser ju jättegott ut och ser enkelt ut också så tack för receptet! 🙂 Kram! ♡

Svara

Åh!, tänkte jag, ända till jag läste punkt ett om ugn. Hahaha, har ju ingen sådan. Jag får köpa min granola även fortsättningsvis. Är förresten ingen storkonsument, men ändock. Dina bilder är ju fantastiska!, vem som helst blir sugen. 🙂 Kram.

Svara

Åh, typiskt! Du får skaffa en sån där liten el-ugn 🙂 Haha. Tusen, tusen tack vad du är gullig! Kram <3

Svara

Ser väldigt gottit ut. Vad du hinner med trots två småbarn och jobb. 🙂 ska in till Göteborg med min bebbe och luncha på lördag tillsammans med en kompis. Du som bor där i smeten. 😉 var går man helst med barn och barnvagn och äter gott? Vill helst inte gå till ett ställe där det är så mycket folk. Tack på förhand. 🙂

Svara

Haha, vad söt du är <3 Åh, kul att ni kommer hit! 🙂 Jag skrev ett par tips i ett inlägg för ett tag sedan och måste säga att de är rätt så starka ledare även nu. Utrymme och chans till lek tycker jag är viktigt.
Här finns inlägget:
https://blogg.loppi.se/goteborgsmamman/2015/09/10/barnvagnsfik-i-goteborg/

Jag tipsar bl.a. om Condeco och då tycker jag att den vid Harry Hjörnes plats är grym. Vid kompassen ungefär – centralt och bra, men även för att den har en lekhörna och stora ytor. Letar ni efter någon speciell mat? 🙂

Kram <3

Svara

Den måste jag testa. Ser riktigt gott ut 😃

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *