I samarbete med Jollyroom.

Här kommer en recension och test av Axkid Minikis Bilbarnstol!

Hej härliga ni! För 2 veckor sedan köpte vi en ny bil. Lite drygt 2 veckor sedan iallafall. Och som den går! Jag älskar den. 184 ponnysar och med ett utrymme som jag inte visste att vi behövde. Att åka ner med den till Italien i sommar ska inte bli något annat än en fröjd 🙂
Men vi insåg också att vi behövde en ny bilbarnstol till Julia som på sistone nästan, nästan vuxit ikapp sin syster och nu har vi testat en Axkid Minikid. Detta är – precis som Elises – en bakåtvänd bilbarnstol som hon kommer att ha tills hon är runt 4-5 år. Man har kommit fram till att det är absolut säkrast för barnet att åka bakåtvänd och att hålla på dessa rekommendationer så länge det bara går tycker jag är viktigt för barnens säkerhet.
axkid minikid
Prisbelönad
Just den här stolen är plusgodkänd och fick utmärkelsen ”Bästa prisvärde” i Bäst-i-tests stora test av bilbarnstolar 2016. Man sa då att stolen var ”rymlig, prisvärd och bekväm för barnet”.
Ålder- och viktrekommendationer
Axkid Minikid har en åldersrekommendation på 9 månader – 5 år och då barnet väger mellan 9-25 kg.
Montering
Axkid Minikid är enkel att montera in i bilen men saknar isofixfästen. Montera enligt anvisning och vicka på stolen tills den sitter stadigt. Bilstolen har inga delar som sticker ut på sidorna vilket gör det skönare för den som ska sitta bredvid. Stolen har baktill ett långt stödben och självspänannde förankringsband. Nackstödet anpassar sig efter barnets längd och går att låsa eller hålla öppet. Detta stöd är även försett med en bromsfunktion för att öka komforten för de minsta.
Utseende/Funktion
Stolen är snygg – det kan man inte säga något om! Bältet går även att förlänga så att det blir riktigt långt och jag skulle inte kunna se hur något barn inte skulle kunna få plats i stolen. Du förlänger genom att trycka på en liten knapp under tyget och mellan barnets fötter.
De höga sidoskydden ger en hög säkerhet vid sidokollision.
Stolen har 5 stycken lutningslägen och klädseln är maskintvättbar i 30 grader.
Axkid Minikid är väldigt rymlig och jag känns i övrigt rejäl (=säker för barnet att åka i!).
Pris
3995:- får man ge för den här stolen hos Jollyroom idag, vilket jag nästan tycker är för billigt för det du får för pengarna. Vi vill alla ha en säker stol för våra barn och det känns skönt att den fått så pass bra betyg i det stora bilbarnsstolstestet så nyligen.
Den här stolen ger verkligen valuta för pengarna och något jag själv investerat i om och om igen – jag är supernöjd!
axkid minikid

axkid minikid

axkid minikid
axkid minikid

axkid minikid

axkid minikid
axkid minikid
axkid minikid
axkid minikid
axkid minikid
// Axkid Minikid – en superstol om du frågar mig 🙂 //
 Axkid minikid Axkid minikid Axkid minikid Axkid minikid
I samarbete med Jollyroom och Axkid. 
Fler recensioner hittar du här.

Du kanske också gillar

4 comments

Svara

Vi har en likadan till Molly som är 3 år, vi har haft den i lite över 2 år nu. Jag tycker den är superbra och jag gillar verkligen deras lösning med underförankringsbanden och med bältet. SÅ enkelt och alla andra stolar jag testat känns svåra och osäkra att spänna fast henne i 🙂

Svara

Hej!
Hade ni inte en hund eller missminner jag mig?
Skulle du inte skriva ett inlägg i så fall om hunden, ras och lite sådan fakta och gärna hur det fungerat med hunden och barnen?
Alla jag känner som skaffar barn skickar av hunden så fort barnet föds och skyller oftast på att man inte kan ha barn och hund samtidigt osv. Vore intressant att läsa något sånt, då vi vill gärna skaffa hund men vet ej vad vi har att vänta oss när det blir barn 🙂
Kram

Kommentera