Hej på er!

Idag när jag och barnen kommit hem slängde vi ihop en sats till en tigerkaka. Barnen älskar att hjälpa till och även om det blir något kladdigare i köket så är det helt klart värt att se deras glädje när de vispar, smakar och häller ner i formar. Att de idag skulle få göra en kaka döpt efter ett av favoritdjuren var ju helt klart ett plus 🙂

Den här kakan blev otroligt saftig, mjuk och viktigaste av allt: god! Därför tänkte jag dela med mig av receptet här nedan. Kanske perfekt till söndagsfikan?

Du behöver:
200 g smör, 2 1/2 dl socker, 3 ägg, 4 dl vetemjöl, 1 dl grädde, 2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver och 1 krm salt.

Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Smöra formen. Jag brukar inte bröa, men det kan du göra om du vill. Med ströbröd eller kokos! 🙂
3) Vispa socker och smör poröst
4) Knäck ner 1 ägg i taget
5) Blanda ner bakpulver och salt. Tillsätt mjöl och grädde
6) 1/3 av smeten häller du över i en annan bunken. Den delen blandar du ner kakaon i och den med mest smet i blandar du med vaniljsockret
7) Häll hälften av den ljusa smeten i formen, sedan all den bruna och sedan resten av den ljusa. Det ska bli 3 lager. Dra gärna en gaffel/pinne igenom för att få det marmorerade utseendet
8) Grädda kakan i 55 min. Låt sedan svalna för att kunna få ut den ur formen. Voila! Mums!

tigerkaka tigerkaka tigerkaka

Så enkelt och ännu godare! Mums för tigerkaka! Vad har ni för favoriter när det kommer till enkla kakor/bakverk? Ibland vill man bara baka fort och njuta längre 🙂 

Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

En kommentar

Svara

Jag stod förut idag med ganska exakt 1 dl vispgrädde kvar och undrade vad jag skulle ha den till. Så nu blev det lite egentid i köket med att testa detta recept 😉 Kakan står i ugnen och det doftar ljuvligt!
Kram på dig!

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *