Hej på er!

Här nere är det såå varmt förutom vid havet – där fläktar det otroligt skönt. Men att det fläktar betyder ju inte att solen inte tar – det är ju faktiskt först i skuggan man känner hur starkt det bränner.

Vi är verkligen kittade upp till öronen för både oss själva och för barnen när det kommer till solskydd. Eftersom jag fortfarande ammar så spenderar jag mycket tid i skuggan, men Fredrick och barnen rör sig fram och tillbaka under solens strålar mer om dagarna. Vid lunch går jag upp med barnen varje dag för att de ska få svalka sig ordentligt och inte bli alltför tagna av värmen. Där stannar vi ett par timmar för att vila och äta lite. Dessutom sitter de mycket i vagnarna och jag håller koll för att det inte ska bli det minsta varmt där inne, utan istället svalkas i vinden.

Precis innan vi åkte fick vi passande nog ett superkit från Apotek Hjärtat. Där fanns mängder med olika solskydd och en guide (ett uppslagsvärk, hehe) där de listat bra ord på lite olika språk om du tex skulle råka ut för ett insektsbett eller liknande.
Tjejerna använder snabbtorkande UV-dräkter från Isbjörn med SPF 50. Elise har även en helkroppsdräkt med UV-skydd med Frost på magen.
Solskydd med SPF 50 är ett måste och solhatt när solen står högt.
Emilia ligger i sitt UV-tält och/eller i skuggan alldeles naken här nere – då är hon verkligen helnöjd!

Självklart klarar barn olika mycket och ett barn ska aldrig vara för länge i solen när de är små. Magkänslan är bäst tycker jag och hellre för mycket skugga än för lite 🙂 Och glöm inte vatten, vatten, vatten!

Kram. Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd Solskydd uvdräkt frost

Vi är verkligen helkittade med solskydd till barnen! 🙂

Dela gärna här: Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Du kanske också gillar

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *