Göteborgsmamman

Åderbråck under graviditeten,

Hej!

Elise sov mellan 11:30-16 förut. Kan ni fatta? 4,5 timmar! Jag kanske får sota för det ikväll, men hon vaknade sprudlande glad och det har hållit i sig. Tror både hon och jag behövde den där sömnen. Sen är det Paradise Hotel ikväll så vi ska ändå vara uppe lite längre, haha. Jag vet inte varför jag tittar på det, men det är ju så sjukt att det blir roligt. Som Simpsons eller Family Guy – även om det inte är något jag gärna tittar på.

Nu har Elise badat och jag har ätit en liten skål med glass. Så gott! Fredrick är ute och cyklar iaf 1,5 timme till och fram tills dess ska vi bara mysa och sen mysa lite till när han klivit innanför dörren.

Jag upptäckte en sak för några dagar sedan. Och det är lite lustighets-varning så ni som inte är sugna på sånt säger jag god natt till 🙂 När Elise var född så fick jag åderbråck på utsidan där nere. Detta gav med sig efter ett par dagar och försvann helt. Den här gången kom de tillbaka gånger 10 och redan i tidiga vecka 20-någonting. De gör lite ont den här gången, eller det är mer ömt. Värst är det ändå när man ska göra nummer 2, även om jag förstår att många har/har haft det mycket värre. Nu däremot så har ett åderbråck dragit sig ned på låret. Det känns om jag rör där, men syns desto mindre. Lite blått om man tittar noga.

Vad vill jag säga med det här? Jo, det är helt normalt. Det är inget konstigt, men vad jag förstått så är det en del som skäms för att prata öppet om det. Det finns också skräckhistorier om att åderbråck kan spricka under förlossningen, men är enligt barnmorskor bara en myt. I underlivet försvinner de i de flesta fallen, medan de på benen kan stanna kvar. Jag hoppas att de försvinner, för annars får man operera för att få bort dem.

Är det någon där ute som vågar öppna sig och berätta om sina erfarenheter? Det är tydligen många fler än bara jag som får dem ..

​Jag valde mellan att fota åderbråck eller världens godaste kombo. Det blev sistnämnda.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.