Photoshopskola – ljusa upp din bilder, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Photoshopskola – ljusa upp din bilder,

Det är alltid lika härligt att trilla in på en blogg som har fina bilder. Oftast är de ljusa och lite sagolika, och vem vill inte ha såna? Så jag tänkte visa er hur man gör och framförallt hur enkelt det är. Det svåra är egentligen att komma ihåg de olika stegen i början 🙂 Jag har använt mig av Adobe Photoshop CS6.

Jag har varit lite dum och valt en bild som är väldigt fin redan från början. Inte bara för att den är på min älskade mormor, men för att färgerna är underbara och ljuset perfekt, men jag tänkte att ni får ha lite fantasi att det är en tråkig alldaglig bild som behöver lite piff 🙂

Då börjar vi!

1) Börja med att ladda upp en bild. Klicka sedan på den lilla ikonen under Adjustments som heter Curves. Där kan du ändra grafen/bågen som ni ser i mitten på bilden. Dra lite i den tills ni är nöjda med ljuset. Detta kommer du kunna ändra senare också.

2) Gå in under Layer – New Fill Layer – Solid Color. Här ska du försöka få fram en mörk-mörk-blå färg. Inte gränsen till svart, men väldigt mörkt blå. Klicka på OK.

3) Klicka i Exclusion (där det i vanliga fall står Normal) och dra ner Opacity tills du är nöjd. Klicka på CTRL + SKIFT + E för att lägga ihop alla lagren.

4) Klicka på Image – Adjustments – Brightness/Contrast. Ändra båda tills du är nöjd. Mitt tips är att bara ändra under Contrast eftersom du ändrar ljuset på så många andra ställen.

5) Nu kan du ändra under Curves igen – du kommer ihåg den lilla symbolen som du tryckte på i början?

Sen är du klar! Hoppas du blev nöjd med resultatet 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons