Göteborgsmamman

Mina 4 favoritplatser i världen,

Om jag får skryta lite så har jag rest ganska mycket under mina år (jag kunde inte låta äldre nu, eller hur?) och det finns underbara platser och mindre underbara platser. Första resan jag gjorde själv var när jag var 15 år och åkte över till England med en tjejkompis, och sedan dess har det bara fortsatt. Jag älskar att upptäcka nya platser och tror aldrig jag någonsin besökt en plats fler än en gång. Med undantag från Los Angeles.

Jag tänkte iallafall att jag skulle lista mina 3 absolut favoriter här. Utan inbördes ordning – det hade varit omöjligt!

1) New York. Det finns verkligen ingen bättre stad – vad jag vet iallafall. Den är verkligen så grym som man tror och även om jag trodde skyskraporna skulle vara högre (min bild var att de skulle sträcka sig upp till månen, så ni förstår nog att jag blev besviken, haha). Här finns verkligen ALLT och jag hade absolut kunnat tänka mig att ha en liten semesterbostad på 5th avenue. Jag älskar tempot, affärerna och den sunkiga avgaslukten som gör New York till New York. Hade jag kunnat gifta mig med en stad så hade New York varit mitt frikort.

2) London. Den här staden antingen hatar man eller älskar man, och hatar man den så har man haft fel guide. Hittar du rätt ställen att shoppa på och rätt restauranger att lägga dricksen på så blir det som ett litet New York. Det är en pittoresk och gammal, gammal känsla över byggnaderna och allt har förvarats så otroligt bra. Parkerna är fantastiska och de lyxiga områdena värda att besöka. Det är ju inte för intet som vi har en del kändisar bosatta där, så som Paul McCartney, Johnny Depp, Robbie Williams och Gwyneth Paltrow för att nämna några få ..

3) Chicago. Åh, älskade Chicago. Förutom deras jätte-böna som de har mitt på torget så finns där gamla tåg som går en bit ovanför marken. Här finns underbara butiker, nyttig mat, en fantastisk ’strandpromenad’ och befolkningen där verkar hålla sig i trim och det är aktiva människor precis överallt som joggar, promenerar, cyklar eller liknande. En frisk stad helt enkelt!

4) San Fransisco. Den här staden måste upplevas. De har de berömda spårvagnarna som åker upp och ner i branta backar, härliga restauranger vid vattnet, Alcatraz och såklart en himla massa shopping. Det är något över den här staden som bara sprider kärlek och som gör att jag vill åka hit om och om och om och om igen ..

Hade jag fått åka någonstans just precis nu så hade det varit New York utan att blinka. Har man inte varit där så måste man nästan sikta dit. Det är så mycket att se och så mycket att uppleva.

​En väldigt suddig kvällspuss bjuder jag på här. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.