V 35 Andra barnet, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

V 35 Andra barnet,

Då var det åter igen ny vecka för den lilla bebisen i magen och vi närmar oss BF med stormsteg! Tänk att det är lite mer än en månad innan hon tittar ut om hon följer beräkningen. Galet!

1177.se säger att bebisen väger ungefär 2,4 kg. Jag har gått upp 11 kg allt som allt idag vilket är 1-1,5 kg mer än vad jag gick upp förra graviditeten. Jag gissar på att det beror på att jag inte tränar så mycket som jag gjorde då eftersom kroppen inte orkar, men det gör mig ingenting. Det får mig däremot att längta ännu mer tills jag kan ge mig ut i löparspåret igen 🙂

Hon har hunnit bli ca 47 cm lång och har nog med största sannolikhet lagt sig med huvudet nedåt – så känns det iallafall. Det sväljs fostervatten, kissas och därmed tränas då även matsmältningen. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Nu är hon täckt med fosterfett istället för sitt ulliga hår och skulle jag behöva föda nu så skulle det komma ut en liten krabat indränkt i vitt och kletigt fett 🙂 Mys.

Vad gäller min kropp så sägs det att livmodern vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. Man kan därför få ont över revbenen, men att sträcka på sig kan avlasta något. Det känner jag verkligen av! Nu brukar man även få ont i ryggen (check!) eftersom ledbanden och musklerna börjar mjukas upp i korsryggen. Det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova – ja, allt helt enkelt. Nu står magen som högst, för att sedan sjunka lite, och det kan göra det lite lättare att andas igen.

På fredag väntar barnmorskebesök igen 🙂 Då ska vi kolla på mina åderbråck och jag hoppas att det inte kommer behöva göras något åt dem. Vi håller tummarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons