Semestra i Sverige, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Semestra i Sverige,

När man har småbarn så kan det vara svårt att hitta ett bra resmål och att åka utomlands blir något svårare. Därför måste jag tipsa om en hemsida som har det jag letar efter i sommar.

Som barn har både jag och Fredrick varit ute på många campingar även om han slår mig med hästlängder 🙂 Jag tycker det är fantastiskt att bo på hotell och bli uppassad, eller hyra lägenhet och klara sig själv, men det är något alldeles speciellt med att campa. Husbil, husvagn, stuga eller tält – det är så roligt att träffa så mycket nytt folk och se alla barnen springa runt och leka och göra sig förstådda om de pratar olika språk. Att få grilla, springa ner till havet, handla i campingens butik och höra musik spelas från alla tälten är något som jag gärna upplever många fler gånger i mitt liv. 

Nästa sommar kommer Elise vara nästan 2 år och hennes syster runt 6-7 månader och vi behöver något barnvänligt. Vi är inte fega för att åka utomlands, men att hyra en stuga i Sverige hade varit så mysigt. Jag var på Solviks camping när jag var yngre – mellan Smögen och Kungshamn (Bohuslän) – och tyckte det var super mysigt. Det fanns en lekplats, en liten affär och massor med barn från olika länder att leka med. Jag träffade en norsk tjej som jag började brevväxla med och det var ju något av en dröm man hade som liten – att få en brevkompis från ett annat land. Campingen minns hade ett gult hus där vi kunde checka in och ett stor berg bakom där solen alltid försvann ner på kvällarna. Då var det jag och min syster som sprang runt och lekte med andra barn och mamma, mormor och morfar som grillade och körde husvagn. Förra året semestrade vi med Fredricks föräldrar i deras husbil och från Tyskland till Kroatien till Italien och hem. Varje land hade unika campingar och även om Italien blev min absoluta favorit så var Tyskland och Kroatien helt otroliga de också. Min favorit låg i Torbole – en liten by precis vid Gardasjön . Super fräsch och jätte vacker! Jag tycker camping en underbar tradition att föra vidare. 

Men som sagt så kan det bli svårt att åka iväg alltför långt med så små barn och det kan vara skönt att stanna kvar i Sverige. Jag är lite inne på att hyra stuga den här gången för att bo så likt hemma som möjligt eftersom vi kommer ta med oss två sängar till barnen också. Vi ska eventuellt ha med oss Emmy också, så en camping/stugby som tillåter småhundar hade varit super. Ett annat krav för oss är att det är nära vatten, och mer än gärna nära havet där barnen har en strand att vara på. 

Har ni några planer för sommaren? Ni som går i samma banor som mig kan jag absolut rekommendera att boka via Bovidhavet – det är en hemsida som har många olika alternativ vid just havet och mitt tips är att boka så snart som möjligt – resor tar slut så snabbt. Deras hemsida är super enkel att använda och väldigt tydlig. Deras boende är nära till havet (max 1000 m) och de tar ingen bokningsavgift online – bra va?

Nu ska jag fortsätta planera så jag har en fin liten plan att presentera för Fredrick när han kommer hem 🙂

Kram!

Ps. Ni får mer än gärna lämna en kommentar på fina städer i Sverige där ni själva har varit, eller som ni hört andra tala gott om – så vet jag vart jag ska leta campingar 🙂 Gärna en stad där det är lite liv och rörelse och kanske lite aktiviteter 🙂 Tack snälla! 

​I samarbete med bovidhavet.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons