Sova i eget rum, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Sova i eget rum,

Elise är nästan 14 månader nu och har sovit i samma rum som mig sedan dagen hon föddes. I ungefär 2 månader så har jag tagit upp henne vid 3-4 på natten för att hon ska få sova vidare uppe hos mig, och det finns verkligen inget mysigare än att vakna upp till hennes söta små fötter i ansiktet.

Nu väntar vi dock på att nästa bebis ska anlända och vi inser att det är bäst om barnen inte sover i samma rum med risk för att väcka varandra under natten. Det betyder att Fredrick antagligen kommer sova hos mig och bebisen medan Elise får sova ensam i det lilla rummet. Igår när vi började ‘preppa’ lite där inne och tog av benen på sängen så blev det hela mer verkligt. Det var nästan lite sorgligt och jag kände mig taskig som skulle låta henne sova själv där inne helt ensam. Från att ha haft så gosiga nätter, till att vakna upp ensam i ett mörkt rum och inte förstå varför hon inte får komma upp hos mamma eller pappa igen. Jag förstår inte hur föräldrar klarar sånt här. Fredrick frågade om vi inte skulle låta henne sova ensam redan natten som var, men jag kom med tusen anledningar till varför vi skulle låta det ske i helgen istället. Han behövde ju få sin sömn inför jobbveckan till exempel, hehe.

Hur gjorde ni när ni skulle låta era barn sova i eget rum? Vad kände ni för känslor? Några tips och idéer? Det hade varit så skönt om det bara flöt på hyfsat bra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Sara

  Hittade nyligen hit till din blogg. Vår son har sovit i eget rum sedan han var tre månader. Det har funkat jättebra. Han får ju dock komma in till oss och sova om han är orolig och sover dåligt. Nu kommer barn nr två i februari och hon kommer såklart sova inne hos oss första månaderna med. Men sen får dem varsit rum. 😊 jag hoppas det dka funka bra.

  1. goteborgsmamman

   Hej Sara!Vad kul – välkommen hit 😊! Du har varit smart hör jag – du har vant sonen tidigt, haha. Jag tönkte göra som dig i början, men sen blev det liksom aldrig av. Och svårare blir det med tiden säger de 😊 Jag ska sova med henne i hennes rum de första nätterna, och sen avvänja henne lite tror jag. Smyga ut så att hon vaknar ensam. Lycka till med barn nummer två – gud så mysigt! <3Kramar till dig

 2. Sara

  Hittade nyligen hit till din blogg. Vår son har sovit i eget rum sedan han var tre månader. Det har funkat jättebra. Han får ju dock komma in till oss och sova om han är orolig och sover dåligt. Nu kommer barn nr två i februari och hon kommer såklart sova inne hos oss första månaderna med. Men sen får dem varsit rum. 😊 jag hoppas det dka funka bra.

  1. goteborgsmamman

   Hej Sara!Vad kul – välkommen hit 😊! Du har varit smart hör jag – du har vant sonen tidigt, haha. Jag tönkte göra som dig i början, men sen blev det liksom aldrig av. Och svårare blir det med tiden säger de 😊 Jag ska sova med henne i hennes rum de första nätterna, och sen avvänja henne lite tror jag. Smyga ut så att hon vaknar ensam. Lycka till med barn nummer två – gud så mysigt! <3Kramar till dig

 3. thereze1

  Våra barn har sovit i samma rum sen lillebror föddes. Första året tillsammans med oss (de hade en varsin säng) och sen i gemensamt barnrum. Första veckan när lillebror var nyfödd var lite jobbig, sen har de aldrig blivit störda av varandra. Jag tycker att det har funkat kanon 😊

 4. thereze1

  Våra barn har sovit i samma rum sen lillebror föddes. Första året tillsammans med oss (de hade en varsin säng) och sen i gemensamt barnrum. Första veckan när lillebror var nyfödd var lite jobbig, sen har de aldrig blivit störda av varandra. Jag tycker att det har funkat kanon 😊

 5. info.annoca

  Vi lät Mary flytta in till Samantha i somras. De väcker ibland varandra men inte alls så farligt ofta. Och jag tycker att om de ändå ska hålla på att vakna på nätterna är det skönast om de gör det samtidigt och inte på olika tider. Haha, då har jag ju bara en gång att natta om istället för flera gånger. Men de flesta gånger väcker de inte varandra alls. 😊 Och snart ska även Mary få en barnsäng så att spjälsängen återigen kan hamna bredvid min sida av sängen i vårt rum för bebisen.

  1. goteborgsmamman

   Där har du en poäng faktiskt! Bättre att det sker samtidigt än olika tider 😊Då kanske vi borde överväga det tidigare än jag trodde trots allt .. Tack för kommentaren! Kram <3

 6. info.annoca

  Vi lät Mary flytta in till Samantha i somras. De väcker ibland varandra men inte alls så farligt ofta. Och jag tycker att om de ändå ska hålla på att vakna på nätterna är det skönast om de gör det samtidigt och inte på olika tider. Haha, då har jag ju bara en gång att natta om istället för flera gånger. Men de flesta gånger väcker de inte varandra alls. 😊 Och snart ska även Mary få en barnsäng så att spjälsängen återigen kan hamna bredvid min sida av sängen i vårt rum för bebisen.

  1. goteborgsmamman

   Där har du en poäng faktiskt! Bättre att det sker samtidigt än olika tider 😊Då kanske vi borde överväga det tidigare än jag trodde trots allt .. Tack för kommentaren! Kram <3

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx