New York blueberry cheesecake, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

New York blueberry cheesecake,

Jag fullkomligt älskar att baka, men hade det ens hänt hälften av alla gånger jag tänkt tanken så hade vi rullat fram här hemma, haha. Däremot tänkte jag dela med mig av ett supergott recept till er på ugnsbakad cheesecake. Den är så god att man storknar och jag som inte tycker att kakor kan vara för ‘maffiga’ tycker att den här gör sig bäst med en mindre bit. Man blir så mätt! Ursäkta de gamla bilderna – men jag var tvungen att visa vad ni har att vänta 🙂 haha.

Ingredienser:

Botten: 300 g digestive (ca 15 st). 150 g osaltat smör.

Fyllning: 1 dl socker, 1 dl majsmjöl, 2 tsk vaniljsocker, 600 g philadelphia, 2,5 dl kesella, 3 ägg, 1 dl vispgrädde, 200 g vit choklad och 1 dl frysta blåbär.

Dags att baka:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Smält smöret och krossa digestion kexen till smulor. Blanda ihop och packa hårt i botten av formen. Grädda i 10 min.

3) Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella + Philadelphia och vispa krämigt med hjälp av elvisp.

4) Höj ugnen till 200 grader.

5) Tillsätt ägg och grädden i smeten ovan.

6) Smält chokladen i ett vattenbad och häll därefter även den i smeten.

7) Häll smeten över den gräddade digestivebottnen och grädde i ugnen ca 15 minuter. Lägg på blåbären och grädda ytterligare 15 minuter. Täck med aluminiumfolie om ni känner att det behövs.

8) Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ugnen 30 minuter till. Låt den sedan stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att få den perfekta cheesecaken ni suktat efter! 🙂

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons