När barnen vill laga mat, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

När barnen vill laga mat,

I vår familj älskar vi att laga mat och jag tror att Fredrick håller med mig när jag säger att det slår den hämtmat som finns att välja på i vår närhet. Jag tycker det är skönt att veta vad maten innehåller och tycker det är lättare att få till den fräscha känslan när man själv får välja ingredienserna. Att dessutom få spendera tid tillsammans är värd mycket för oss när dagarna flyger förbi 🙂

Sedan Elise började gå tycker hon att det är roligt att få vara delaktig när vi lagar mat. Hon kan ju inte skära upp salladen eller vända runt i pannan än, men det finns saker hon tycker extra mycket om:

– Stänga diskluckan. Elise älskar att stänga diskmaskinen när vi satt in smutsen där. Luckan är öppen och jag frågar “Elise, ska vi stänga diskmaskinen?” – då förstår hon direkt och ler mot mig innan hon puttar igen luckan.

– Hålla i burkar. Jag ber henne hålla i burkar som vi ska använda, eller stängda paket med exempelvis makaroner eller något annat som låter när man skakar runt det.

– Smaka av. Hon får smaka av precis som jag. “Vill du smaka så att makaronerna är färdiga?” förstår hon också och öppnar munnen direkt. Kalla, avsköljda makaroner då såklart om det är något som kokats 🙂

– Slicka på vispar. Om vi bakar och det kanske har vispats grädde så får hon slicka på vispen – precis som man själv fick när man var liten. Det älskar hon!

– Vi äter tillsammans. Hon får samma mat som oss och vi sitter ner tillsammans vid middagsbordet. Vi har testat att ge henne mat först och ätit själva efteråt – men hon vill så gärna vara med och göra som vi gör. Och det får hon så gärna såklart 🙂

Här ser ni i IKEA’s video tips på saker man ska och kanske inte bör göra tillsammans i köket 🙂

Kram.

I samarbete med IKEA.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons