Göteborgsmamman

Middagstips – Kreolsk fläskfilégryta,

Hej på er!

Jag tänkte kika in med ett litet middagstips såhär en måndag. Det är snabbt, enkelt och så udda att jag inte tror att så många har gjort det förut. Receptet kommer från förra veckans blad från Hemköp, heter Kreolsk fläskfilégryta och tar max 30 minuter att slänga ihop. Visst älskar vi såna maträtter?

Du behöver (4 personer):

1 putsad fläskfilé och 2-3 chorizos i mindre bitar, 1 msk smör&rapsolja, 2 tsk mejram, 1 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 msk vetemjöl, 5 dl matlagningsgrädde, 1 köttbuljongtärning, 1 liten burk syltlök, 1 dl svarta oliver, 1 dl cornichons, 2 röda paprikor och lite ris att ha till.

Såhär gör du:

– Bryn fläskfilén och chorizon i lite smör.

– Häll i allting förutom chornichonsen, paprikorna och oliverna.

– Låt koka i 10-15 minuter.

– Tillsätt chornichonsen, paprikorna och oliverna i mindre bitar. Låt detta bli varmt.

Klart! Hur enkelt var det inte?

Kram.

// ​​Kreolsk fläskfilégryta //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. goteborgsmamman

      Det var godare än det ser ut 😊 Testa det någon dag – känns som om vi alla behöver middagstips ibland, haha. Jag är tjejen med sämst fantasi så jag blir så stolt när jag kan dela med mig 😊 Kram.

    1. goteborgsmamman

      Det var godare än det ser ut 😊 Testa det någon dag – känns som om vi alla behöver middagstips ibland, haha. Jag är tjejen med sämst fantasi så jag blir så stolt när jag kan dela med mig 😊 Kram.