D-vitamin till barn, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

D-vitamin till barn,

När vi hade vårt hembesök av BVC dagarna efter att Elise fötts, så hade sköterskan med sig en liten burk med D-vitamin. Just D-vitamin var det viktigt att ta tills barnet fyllt 2 år av ett par olika anledningar. Vet du vilka?

Du hittar D-vitamin i fet fisk, ägg och mejeriprodukter. Detta vitamin är viktigt för uppbyggnaden av skelettet. För oss vuxna är den bästa källan solen, men för små barn som inte ska vistas så mycket i det starka ljuset så behövs lite extra vitamin i form av 5 D-vitamindroppar varje dag, året runt, tills barnet fyllt 2 år. Mörkhyade barn behöver dock ta dropparna upp till 5årsålder då de bildar en mindre mängd D-vitamin. Desamma gäller barn som har heltäckande kläder under sommarhalvåret, de som inte får D-vitaminberikade livsmedel och barn som inte äter fisk.

Här hemma tog det ett tag innan vi fick rutin på vitaminerna, men sen vi började ge dem vid första blöjbytet på dagen så har vi nog inte missat en enda gång 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.