Smörja in magen under graviditet, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Smörja in magen under graviditet,

När jag var på HUD-eventet förra veckan så pratade en barnmorska där mycket om hur viktigt det är att smörja in magen under graviditeten för att öka elasticiteten och motverka bristningar på magen under den tid den växer. Vi fick testa en olja från Maria Åkerberg som var dryg och som inte luktade så starkt. Efter att ha testat den hemma en vecka så måste jag tipsa er om den.

Säga vad man vill, men jag tror att man bör vara återfuktad för sin hys skull i alla lägen. Att det även skulle göra gott under graviditeten och hjälpa att motverka eventuella bristningar kan jag inte heller sätta mig emot. Jag tror på att dricka mycket och smörja in kroppen med olja. Med Elise var jag supernoga med att kleta in magen morgon och kväll, samt dricka mängder med vatten varje dag. Magen var fri från bristningar efter förlossningen. Denna graviditeten glömmer jag ibland av vattnet och smörja magen händer bara ett par dagar i veckan. Och vet ni vad? 2-3 små bristningar finns nu på magen.

Bristningar kan ju såklart bero på en massa andra hormonella förändringar, men jag tror inte det skadar att återfukta den och göra så gott man kan om det är så att man vill undvika att huden ändras med den stora magen. Eller vad tror ni? Dela gärna med er av egna erfarenheter 🙂

Kram.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. paulalyngstedt

  Har också hört att det är en myt! Det är ju hormonellt med bristningar. Jag köpte en olja men använda den aldrig 😛 Jag är 158 cm och fick inte heller någon bristning, och jag bar ändå på en riktig koloss haha! 17 kg + på min korta kropp. Lycka till med nästa bebis! Kram

  1. goteborgsmamman

   Jag trodde också att det var hormonellt – därför känns det så lustigt att en barnmorska står och berättar annat. Hahaha, en kaloss! Du är för rolig. Tack snälla :* Kram.

 2. paulalyngstedt

  Har också hört att det är en myt! Det är ju hormonellt med bristningar. Jag köpte en olja men använda den aldrig 😛 Jag är 158 cm och fick inte heller någon bristning, och jag bar ändå på en riktig koloss haha! 17 kg + på min korta kropp. Lycka till med nästa bebis! Kram

  1. goteborgsmamman

   Jag trodde också att det var hormonellt – därför känns det så lustigt att en barnmorska står och berättar annat. Hahaha, en kaloss! Du är för rolig. Tack snälla :* Kram.

 3. fruthomsen

  Jag har inte smörjt mig under mina tidigare graviditeter, fick bristningar då:) Men denna gång har jag smörjt mig med kallpressad kokosolja och än så länge har jag inte fått en enda ny bristning. Men jag tror inte det beror på att det är för att jag smörjer mig, utan jag tror ju också att det är lite av en myt det där:) Men magen har iallafall kliat väldigt lite.

 4. fruthomsen

  Jag har inte smörjt mig under mina tidigare graviditeter, fick bristningar då:) Men denna gång har jag smörjt mig med kallpressad kokosolja och än så länge har jag inte fått en enda ny bristning. Men jag tror inte det beror på att det är för att jag smörjer mig, utan jag tror ju också att det är lite av en myt det där:) Men magen har iallafall kliat väldigt lite.

 5. enmasjavel

  Jag har hört att det där bara är myt, min bm säger att det mest är för att det blir mjukt och skönt när det spänner i huden. bristningar osv. är ärftligt som allt annat. men jag vet inte. Jag har inte smort in mig och har inte en enda bristning, det hade inte min mamma eller mormrmor heller.

  1. goteborgsmamman

   Ja, jag tror lite som dig – antingen kommer man få det eller inte. Men jag tror att det kan vara skönt att smörja in magen om det är så att man blir lite mer elastisk. Jag är strax över 1,80 m lång så jag kanske har sluppit för att det finns mer att rymmas i där inne? haha, Den teorin har jag också hört! Kram.

 6. enmasjavel

  Jag har hört att det där bara är myt, min bm säger att det mest är för att det blir mjukt och skönt när det spänner i huden. bristningar osv. är ärftligt som allt annat. men jag vet inte. Jag har inte smort in mig och har inte en enda bristning, det hade inte min mamma eller mormrmor heller.

  1. goteborgsmamman

   Ja, jag tror lite som dig – antingen kommer man få det eller inte. Men jag tror att det kan vara skönt att smörja in magen om det är så att man blir lite mer elastisk. Jag är strax över 1,80 m lång så jag kanske har sluppit för att det finns mer att rymmas i där inne? haha, Den teorin har jag också hört! Kram.

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx