Sista barnmorskebesöket (peppar, peppar!), – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Sista barnmorskebesöket (peppar, peppar!),

God morgon på er!

Vi hade en mysig julpyntarkväll här igår och stängde av oss från omvärlden för en stund. Jag och Elise köpte julpynt under dagen och Fredrick kom hem med julgran efter jobbet – vilket har gett oss massor av julkänsla här hemma! Jag hade dock velat ha några fler ljus i granen, så jag ska kolla på det under dagen – se om jag kanske kan hitta en längre ljusslinga, eller köpa en likadan som vi köpte igår. Den vi har i nu är 6 m lång, men det är glest med lampor.

Idag är det fredag – har ni kommit in i ert fredagsmood än? Jag har sett på Instagram att det är många som ska iväg på julbord just idag – ska du? Själv längtar jag enormt efter att få sätta tänderna i julmaten – det kan vara något av det bästa med december månad 🙂

Bebisen i magen däremot – hon vill inte ut i kylan och har en riktig morgonhicka för tillfället. Igår var vi hos MVC och allt såg bra ut. Vi går dit på onsdag igen (om ingen bebis kommit) och får isåfall boka igångsättning då. Kom igen nu bebisen – kom ut innan dess! Jag tror att jag blivit lite skrämd av ordet ‘igångsättning’ i mina mammagrupper, att det gärna varit något jag velat undvika. Har någon av er erfarenhet av detta? Dela jätte gärna med er!

Ja, men då kör vi fredag hörni! Ha en underbar dag!

Kram.

​// Tadaaa! Årets gran. Med lite fler ljus bara 🙂 //

// Vår adventsljusstake ska jag pynta på något sätt. Kanske lite mossa i botten och ett par svampar? Klassiskt pynt 🙂 //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Mikaela

  Jag blev igångsatt med mitt första barn. Dock var det tre veckor i förtid så kan kanske inte riktigt jämföras. Tycker jag hade en väldigt bra förlossning även om den tog lite tid. Det berodde nog inte på igångsättningen i sig utan hade snarare o göra med att han vägde nästan 5 kilo o inte riktigt kunde sjunka ner ordentligt samt att han inte kunde rotera i bäckenet. Var inte nervös över igångsättning. Det är så olika för alla liksom en vanlig förlossning. Det kommer gå toppen ska du se.

 2. Mikaela

  Jag blev igångsatt med mitt första barn. Dock var det tre veckor i förtid så kan kanske inte riktigt jämföras. Tycker jag hade en väldigt bra förlossning även om den tog lite tid. Det berodde nog inte på igångsättningen i sig utan hade snarare o göra med att han vägde nästan 5 kilo o inte riktigt kunde sjunka ner ordentligt samt att han inte kunde rotera i bäckenet. Var inte nervös över igångsättning. Det är så olika för alla liksom en vanlig förlossning. Det kommer gå toppen ska du se.

 3. Lana

  Efter att ha jobbat med julbord (kock) och såg vad chefskocken skickade ut så hoppar jag mer än gärna över julbord numera 😋..Angående igångsättning så fick jag det med min sista barn. fi fan vad uppskrämd jag vart med alla nackdelar. Det var den värsta förlossnings upplevelsen psykiskt. men sen när allt körde på så va det inte så farligt. värkarna va lite annorlunda men inte mer än så. skulle aldrig ha lyssnat 😟

  1. goteborgsmamman

   Haha, är det så illa med maten? Usch! Då lyssnar jag på dig och försöker lugna mig inför en ev igångsättning .. Låter som om många gått igenom det trots allt … Kram <3

 4. Lana

  Efter att ha jobbat med julbord (kock) och såg vad chefskocken skickade ut så hoppar jag mer än gärna över julbord numera 😋..Angående igångsättning så fick jag det med min sista barn. fi fan vad uppskrämd jag vart med alla nackdelar. Det var den värsta förlossnings upplevelsen psykiskt. men sen när allt körde på så va det inte så farligt. värkarna va lite annorlunda men inte mer än så. skulle aldrig ha lyssnat 😟

  1. goteborgsmamman

   Haha, är det så illa med maten? Usch! Då lyssnar jag på dig och försöker lugna mig inför en ev igångsättning .. Låter som om många gått igenom det trots allt … Kram <3

 5. upsanddowns

  Idag väntar Stockholm och idol finalen med min äldsta dotter på 15 år, hennes vän och hennes mamma. Hotellnatt och shopping väntar också på oss.Vad det gäller igångsättning så blev jag igång satt med barn nummer tre 2011, det var inget märkvärdigt. Men jag tror ändå att det bästa är att det sker naturligt. Min dotter var för liten trots att hon var en vecka över tiden så hon behövde lite hjälp att komma till världen. Men när det väl var dags så kom hon med en krystvärk! Med armen först. Häftigt med förlossningar trots tre barn är det så olika upplevelser. Ha en underbar dag och snälla, kläm ut den nu. Vi är ju nyfikna nu.

  1. goteborgsmamman

   Men vad roligt! Åh, vad jag längtar tills jag kan hitta på såna saker med mina töser – det dröjer väl ett par år dock, haha. Hoppas ni får en fantastisk helg och tack för att du delade med dig av igångsättning <3 Jag ska pressa hela dagen, haha! Kram <3

 6. Sandra

  Jag har fött mina 3 av 4 barn med igångsättning ca 2 veckor innan BF pga en helvetesförlossning med första barnet. Vi har fått ett klockslag då vi kommit in på förlossningen och de har då tagit hål på mina hinnor med något som ser ut som en jätte stor virknål, sen har det gått undan. Har aldrig haft så smidiga förlossningar som när jag blivit igångsatt. Väntar nu barn nr 5 och det hade jag aldrig trott efter första förlossningen, vägrar föda utan igångsättning. Blir det igångsättning för dig så kommer det säkert gå jätte bra, lyssna inte på alla skräckhistorier!

 7. paulalyngstedt

  Detta tipset har jag hört både ska funka och att det är en myt, men för mig funkade det. Försökte inte sätta igång det hela men, jag och min kille hade sex, jag fick happy ending om du förstår 😛 2 min senare gick mitt vatten. 17 timmar efter det var min lille prins ute 😄

 8. Annica

  Jag hade en igångsättning med första barnet. Fast.. Kanske inte hade behövts. 😉 Men gick väldigt smidigt. fick en gel för livmodertappen vid 11.30 och hon är född 15.14 den dagen. 😊

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx