Barn och hund – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Barn och hund

Vi har en Praszky Krysarik. Det låter som en typ av skinka, men är alltså en hundras. Hennes namn är Emmy och idag är hon 3 år. Rasen påminner om en smalare och mindre Pinscher, där den ettriga och vaktiga sidan är densamma.

När vi skulle få Elise så var det en sak vi oroade oss över – hur skulle Emmy ta emot henne? Skulle hon skälla hysteriskt? Morra? Inte alls släppa in henne i familjen? Samtidigt kände vi en tillit till vår lilla hund och visste hur mycket hon älskade sin familj. På något sätt kände vi aldrig att det var något problem eller ett orosmoment – vi litade ju på vår hund.

Så kom dagen när vi kom hem med Elise och hon skulle få träffa Emmy för första gången. Och allting gick så himla bra! Visst tog Emmy avstånd den första veckan och kände ett visst obehag över att inte veta vem den här lilla krabaten var. En liten krabat som bara låg där och sprattlade utan att göra ifrån sig ett ljud. Sen kom kärleken och idag är de bästa vänner. Vi har haft Emmy hemma lite till och från i slutet av den här graviditeten, men varje gång hon kommer innanför dörren så blir Elise så glad och skrattar tills hon kiknar. Hon springer efter, försöker klappa och älskar att hålla i kopplet med Emmy i andra änden.

Jag tror att det är tack vare att vi haft hund så tidigt som Elise har fattat tycke för alla djur och speciellt då för hundar som vi möter i parken eller ute på gatan. Hon blir som förtrollad och kärleken är så fin. Ni som är gravida och nervösa inför hur det kommer bli med era djur och när barnet kommer kan jag bara säga såhär: jag tror inte ni behöver oroa er. Jag tror även att djur känner på sig att barnet tillhör en i flocken där hemma och det kommer gå fint.

Har ni djur hemma? Och hur blev det när era små kom hem? Berätta gärna om era erfarenheter – jag älskar att höra dem! 🙂

Kram.

 

emmy

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx