Första dygnet hemma, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Första dygnet hemma,

Då har vi varit hemma ganska exakt ett dygn. Det var  skönt att komma hem från BB och få landa i sin egna miljö. När Elise föddes kände jag tvärtom – då hade jag kunnat tänka mig att flytta in på BB. Då var det bara jag, Elise och Fredrick som blev uppassade till 110% och vi slapp tänka på något annat än det som fanns inuti vår bebisbubbla.

Med andra barnet var det lite annorlunda. Familjerummen var upptagna och jag delade rum med två andra tjejer under mina två dagar medan Fredrick fanns hemma med Elise och jag kände att vi gick miste om de mysiga första timmarna tillsammans. Jag kände mig lite mer känslosam än vanligt och ville att vi skulle upptäcka varenda rörelse ihop. Alla på BB var så snälla, men det kändes ensamt och det var en härlig känsla när Fredrick hämtade oss igår. Det är så härligt att få vara tillsammans!

Hur har det första dygnet varit nu då?

 • Elise förstår inte riktigt ordet ‘försiktig’ utan busar omkring precis som vanligt – och det ska hon ju få göra såklart! Det blir dock lite mer planering var vi placerar den lilla och att de inte lämnas ensamma i samma rum.
 • Vi har en liten tjej som äter mest på natten. Hon äter inte jätte mycket under dagen, men på nätterna kan hon ligga och snutta hela tiden. Inatt ammade jag 1-2 gånger i stort sett varje timma.
 • Bajset börjar bli mer ‘bajsigt’ än den svarta kodan som fanns där från början.
 • Jag tycker att lillasyster har en stabilare nacke än vad jag kommer ihåg att Elise hade när hon var så liten. Det lilla huvudet lyfts upp hela tiden och hon spanar runt på allt som lyser.
 • Det är skönt att Fredrick är hemma med oss i 2 veckor – det är så mycket att komma in i och planera när man helt plötsligt har två barn. Det viktiga är att inte glömma bort att Elise förstår mest av dem och att hon behöver lite mer prioritet och tid till lek.

Vi fick även en BB-väska fylld med bebissaker när vi kom ner på BB – jag tänkte att jag skulle visa er innehållet lite senare! Nu ska det vilas här hemma – tröttheten kom precis över mig som en våg.

Kram till er. bebis

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Jeanette

  Känner igen mig…med mina två barn så fick jag också dela rum och det var lite stressande faktiskt:-/ Jag ville hem så fort som möjligt, men båda ggr så blev jag kvar typ två dygn. Andra gången var för att mitt blodtryck var lite högt, så jag fick inte åka hem innan det var normalt. Det upptäcktes efter förlossningen att jag hade lite havandeskapsförgiftning.

  Nu vet jag att dem har byggt om en hel del på BB sen för över 6 år sen jag var där sist och det finns fler enskilda rum med eget badrum och så, har jag turen att få ett eget rum då kanske jag kan trivas bättre. Men samtidigt tror jag att jag kommer vilja åka hem fort om allt går bra och så:)

  1. goteborgsmamman

   Ja, men visst är det så! Första gången är väldigt speciell på det sättet – de andra är speciella för att man då får dela den med hela familjen på hemmaplan istället 🙂 hoppas du får eget rum – jag håller tummarna! Kram

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx