Kroppen 2 veckor efter förlossningen – oretuscherat, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Kroppen 2 veckor efter förlossningen – oretuscherat,

Två veckor har gått sedan vi fick vårt andra barn – och att det var just andra barnet kändes under graviditeten. Det är 14,5 månader mellan barnen och det kändes i kroppen att de kom ganska tätt. Jag kunde inte träna som jag gjorde med Elise och jag var tröttare i ryggen under de sista veckorna, men det gick ju bra ändå och nu är jag påväg tillbaka till min forna starka kropp!

Här är några små åkommor som jag märker av såhär 2 veckor efter andra förlossningen och som jag tänkte kanske kunde vara roligt att läsa? 🙂

 • Jag har glömt av hur man rakar benen. Så känns det iallafall – idag ska jag ta fram gräsklipparen och bli av med de små stråna.
 • Brösten. De sticker lite precis som de gör när man ammar, men nu har de slutat göra ont när jag ammar och de små sår jag fick har försvunnit – skönt!
 • Jag har 1,5 kg kvar att gå ner innan jag är på min startvikt. Det och upp i lite muskler 🙂
 • Amningsbh:ar är inte sexigt. Jag har en som är lite mer ‘formad’ här hemma och som efterliknar en vanlig bh – men den är så opraktisk och går knappt att vika ner. Så istället går jag runt i tygliknande påsar med amningspads i. För att göra det hela lite mer oattraktivt när vi ändå är i farten.
 • Avslaget är i princip borta. Vilket är  skönt! Det ger en smärre inblick i att vara pensionär.
 • Magen är platt igen, men tyvärr inte redo för Luciapokalen än.
 • Åderbråcken är 95% borta! Det sa bara vips efter förlossningen! Jag ska ge det resterande till barnmorskebesöket och är de inte borta då – ja, då får nog herr doktor hjälpa till (eftersom det finns risk för proppar osv)
 • Jag har fått små bristningar på magen som fortfarande syns såklart, men på köpet fick jag också två underbara barn och hur klyschigt det än låter så bryr jag mig inte för fem öre. Var där då, tänker jag bara.

Nu inväntar jag amningshåret, amningshjärnan och mjölkstockningen som inte gjort sig påmind än. Eller så hoppar vi över de stegen – vad säger ni?

Kram.

mage

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Nina Lidesköld

  Vilka härliga punkter som stämmer så väl. Går ju inte att raka benen nu när man är halvvägs in i graviditeten med andra bebisen. Magen är större tidigare.♡ Det är nog så att jag inte heller kommer bry mig så hemskt mycket när jag väl fått min andra bebis.♡

  1. goteborgsmamman

   Det var min också – större alltså. Efter bara ett par veckor så gick det knappt att knyta skorna och att ligga på mage fanns inte i min värld. Tur att det går snabbt tillbaka, haha. Kram och lycka till <3

 2. Nina Lidesköld

  Vilka härliga punkter som stämmer så väl. Går ju inte att raka benen nu när man är halvvägs in i graviditeten med andra bebisen. Magen är större tidigare.♡ Det är nog så att jag inte heller kommer bry mig så hemskt mycket när jag väl fått min andra bebis.♡

  1. goteborgsmamman

   Det var min också – större alltså. Efter bara ett par veckor så gick det knappt att knyta skorna och att ligga på mage fanns inte i min värld. Tur att det går snabbt tillbaka, haha. Kram och lycka till <3

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx