Skillnader mellan första och andra barnet, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Skillnader mellan första och andra barnet,

Idag blir vår minsting 2 veckor – jösses, vad tiden går fort!

Det är en omställning att få sitt första barn, men en lättare kamp att få sitt andra. Här är några saker som förändrats sedan vår lilla kom till jorden.

 • Det har börjat ta lång tid att ta sig ut igen. Elise behöver oftast inte byta blöja när vi är ute på stan numera. Vi har ju nära hem och när hon vaknar är hon nöjd en ganska bra stund till efter det, men nu ska det plötsligt packas med blöjor, våtservetter, torrservetter, underlägg och små handdukar igen!
 • Frukosten blir stressig. Det märkte jag idag när vi var hemma själva för första gången. Om den lilla skulle vakna när vi sitter och äter frukost – hur ska jag då kunna lyfta upp Elise, torka av hennes händer och samtidigt fortsätta amma?
 • Elise vill ha mer uppmärksamhet. Från att ha lekt mycket själv så vill hon helt plötsligt sitta  sin mamma när det ammas – och bara när det ammas. I övriga fall – typ 99,9% av tiden – så duger pappa alldeles utmärkt.
 • Jag går ständigt runt i myskläder. Det är en lyx att ta på sig mascara och rena SPA-tiden att stå i duschen!
 • Det är en konst att köra dubbelvagn. Vi kör en Bugaboo Donkey och det gäller att planera sina utrymmen. Oftast kommer man igenom dörrarna med lite våld har jag märkt.
 • Tajming, tajming, tajming! Båda barnen har precis ätit – NU skyndar vi oss ut!
 • När den lilla sover så myser vi med Elise som aldrig förr. Som sagt så har hon lekt mycket ensam tidigare, vilket har fungerat jätte bra. Vi vill dock inte att hon känner sig utanför sen hon fick en lillasyster och passar därför på att leka med henne lite extra.

Men allting är alldeles underbart såklart – att ha två barn tätt är fortfarande det bästa beslutet någonsin!

Fyll gärna på listan med saker du tycker ändrats om du har fler än ett barn, eller hur livet förändrats om du precis blivit mamma/pappa för första gången 🙂

Kram.

Processed with VSCOcam with a4 preset

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Frida

  Vårt första barn, Ellie, är ett år och åtta månader. Hennes lillasyster Amanda föddes den 11december nu i år 😋 Jag tycker att det funkar ganska bra förutom att jag är ensam mycket med dem, och att Ellie har blivit ett litet monster haha.. Men nog är det mysigt att ha två små 😍 kika gärna in på min blogg för att se vad jag tycker och tänker.

 2. Frida

  Vårt första barn, Ellie, är ett år och åtta månader. Hennes lillasyster Amanda föddes den 11december nu i år 😋 Jag tycker att det funkar ganska bra förutom att jag är ensam mycket med dem, och att Ellie har blivit ett litet monster haha.. Men nog är det mysigt att ha två små 😍 kika gärna in på min blogg för att se vad jag tycker och tänker.

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx