1 månad efter förlossningen – baby och mamma, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

1 månad efter förlossningen – baby och mamma,

Hej gulliga ni!

I fredags blev Julia en månad! En hel månad – undra vart den tiden tog vägen. Jag ger livet som tvåbarnsmamma 10 av 10 och instämmer med de som säger att livet bara blir bättre med två barn. Hoppas de säger så om tre också 😉

En månad utanför magen och hon har utvecklats så otroligt mycket!

 • Hon väger ca 1 kg mer än vad hon gjorde vid födseln – då vägde hon 4090g och utan att ha vägt henne den här veckan så skulle jag gissa på 5 kg ganska exakt nu.
 • Blicken fäster sig snabbt vid saker som rör sig. Hon kan redan följa Emmy bra med blicken och tittar oss direkt i ögonen.
 • Hon smilar upp sig för oss titt som tätt – då smälter mitt hjärta!
 • Hon är storlek 56 istället för 50/52.
 • Hennes hy ser ‘renare’ ut och alla röda märken som kan komma med födseln börjar försvinna helt. Ett litet storkbett kvar i pannan är det enda jag ser.

Jag känner mig helt återställd och mer därtill. Jag har cyklat och tränat styrka den här veckan – jag älskar känslan av träningsvärk! Det är inte mil ifrån att jag ger mig ut i löparspåret – det känner jag att min kropp hade klarat av!
Nu är alla gravidkilon borta och jag är redo att stärka upp kroppen på nytt!

Annat än det – låt tiden stå still! Jag njuter så av vår långvariga bebisbubbla.

Kram.

bebis

baby

// Jag älskar de här bilderna, men jag älskar den till höger helt otroligt mycket med Elises lilla finger som petar Julia i örat, haha! //

mage

// 1 månad efter förlossningen. // 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elle

  Wow vad fin mage du har ” redan”.
  Jag har inte ens så innan en graviditet, men jag kämpar mot det.
  Jag inbillar mig att man har en fördel i att vara vältränad innan man blir gravid, då det hjälper kroppen att återhämta sig, och lite beroende på hur aktiv man varit under graviditeten.
  Men jag kan ha fel. 🙂
  Men nu har jag ett mål att sikta mot! 🙂

  1. goteborgsmamman

   Åh, tack – vad söt du är! Jag tror faktiskt lite på det du säger – kroppen har något som kallas “muskelminne” och det är lättare för en som varit tränad innan att komma tillbaka till så som man var aningen snabbare. Det är också till din fördel att ha en stark kropp när du är gravid eftersom kroppen tar mycket stryk när du bär runt på din bebis – du kan bl.a. slippa eller iallafall få en mildare foglossning om det skulle drabba dig. Så du har så rätt så 🙂 Kul att jag kan inspirera dig – du är grym och kommer klara det galant! Kram.

  1. goteborgsmamman

   Vi har testat ALLT, haha. Verkligen alla blöjor som finns i stort sett, men för Elise så har vi fastnat för Eldorado’s eftersom det håller tätt, sitter bra och är BILLIGA! Till Julia använder vi Lidl’s blöjor av exakt samma skäl. Jag tycker det känns dumt att betala dubbelt så mycket för något som fungerar lika bra 🙂 Jag tycker absolut att man ska prova sig fram – det som passar bra för ett barn, kanske inte passar lika bra för nästa 🙂 Kram.

 2. ISA

  oj gud vad magen “gått tillbaka” snabbt! imponerande.. eller det kanske går så snabbt, har inte varit gravid själv 🙂 men hursom; grattis till sötnosen!<3

  1. goteborgsmamman

   Åh, tack snälla du! De säger att det brukar ta längre tid ju fler barn man får, och jag märker ju helt klart skillnader fortfarande – men det är absolut superskönt att det är märkbar skillnad efter den här korta tiden!
   Då har du något att se fram emot! Tack åter igen <3 Kram.

Annons