13 skillnader mellan dig och dina vänner efter barn, – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

13 skillnader mellan dig och dina vänner efter barn,

… “Vi tar det som det kommer!” Den meningen försvann på förlossningen. Nej, det gör vi inte är svaret för helt plötsligt kräver allting planering.

… Medan din väninnas väska är fylld med rouge, läppstift, tamponger, hörlurar och tuggummi så är din fylld med blöjor, våtservetter, extrakläder och smink – det där testet med concealer som du lyckas pressa ut lite mer från varje gång. Fantastisk produkt när du ser trött ut!

… “Men herregud, det är väl bara att säga nej?” Ha! Vet du konsekvenserna av att säga nej till ett barn?

… När ni bestämmer er för att kolla film en kväll och du somnar i introt.

… Din kompis grämer sig åt det skrikande barnet på bussen och du nickar förstående mot föräldern innan du frågar om du kan hjälpa till.

… “Ja, men vad bra! Då ses vi om 5 min!” och du kommer 50 min för sent.

… När du blir full av att smaka på en drink. Hur längesen var det nu igen?

… Ni har bestämt er för att ‘catcha-up’ den här helgen och det hela slutar med att du har suttit och visat alla 974 bilder på ditt barn i mobilen.

… “När vi får barn ska vi fortsätta vårt liv som vi gör nu – det är viktigt att man får göra det man vill” Sant, men du kommer inte vilja festa, komma hem sent, dricka alkohol eller dejta varje dag. När man får barn prioriteras så mycket annat.

… “Ska vi ut och dansa?” Den här frågan får dig att lyfta på ögonbrynen – hur ska du orka det efter 4 timmars sömn?

… Ni ska laga mat och du frågar om ni inte kan göra spaghetti och köttfärssås så att barnen har det till dagen efter.

… “Allt jag ska ge mitt barn ska vara hemlagat. För visst gör du så?” Kör i vind!

… Meningen “jag ska inte ge mitt barn något godis” får dig att le inombords. Yes, you will. 

DSC02880

DSC02881

DSC02882

// Någon gillar nudlar 🙂 En förälders bästa vän är pasta! //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Daniela

  Jag ger fortfarande inte mina barn godis, det är för mkt socker i maten enligt alla dietister för barn redan så varför trycka i dom godis??? Jg har 2 barn & har inga problem att säga nej, stör mig på föräldrar som inte är principfasta, har jag sagt nej håller jag fast vid nej. Allt annat stämmer dock men jag tycker inte man måste planera allt, ha väskan packad bara med blöjor och dylikt och åk iväg och ta allt som det kommer, det löser sig alltid!!

  1. goteborgsmamman

   Haha, ja, det löser sig alltid! Kan vara skönt att inte glömma något tycker jag 🙂 är det något jag personligen inte är så är det ‘feg’ när det kommer till att hitta på saker som hade kunnat ses utmanande – förstå mig rätt 🙂
   Heja dig som inte introducerat godis – här försöker vi ge så mycket ren mat som bara möjligt 🙂
   Kram!

 2. Thaimorsan

  Haha! Precis så! Var är alla mina vänner liksom. Nu umgås man ju bara med de som har barn och man får tänka på hur mycket man INTE ska dricka medan det är fritt fram för pappor utan att någon höjer ögonbrynen. Och här ligger jag med två sjuklingar medan mannen är ute och roade sig 3 tim innan Håkan-konserten. INGEN mammor skulle göra så. Det inlägget kan vi ta senare 🙄

  1. goteborgsmamman

   Hahaha! Hela vänskapskretsen byts ut liksom, vilket är lite galet. Men det blir väl så. Många av mina vänner älskar dock barn så nu kommer de för att umgås med tjejerna istället, haha. Kram going! <3

 3. Eleine

  Haha. Jag älskar verkligen dina sådana här “listor” som du brukar göra! Alltid klockrena kommentarer och svar 👌🏻 Denna gång kände jag inte igen mig så mycket men kan ändå inte sluta skratta och förstå dem allihop 🙂

Annons