Göteborgsmamman

Före- och efterbilder Foodbox Challenge.

Hej på er mina favoriter!

Nu hörni, nu ska jag äntligen dela med mig av resultatet från min 30 dagars Foodbox Challenge.

När Fredrick kom hem och berättade om utmaningen slängde jag ur mig att ”ja, men det är klart jag kan köra den!” utan att egentligen veta vad jag gav mig in på. 30 dagar var väl ingen match?!
Innan den här månaden började så åt jag stor frukost, en frukt till lunch och megastor middag på kvällen. Jag drack vatten, men hade även köpt hem en dunke saft – det var ju sommar! Jag åt godis och annat sött flera gånger i veckan och mackor till var och vartannat mellanmål. Trots detta bar jag inte på någon vidare övervikt, men kände att jag hamnat helt ur balans sedan graviditeterna och jag tränade mest när jag var uttråkad och det fanns en lucka på helgen. Typ så.

Jag hämtade ut min första dos matlådor den 17 maj. 14 stycken om jag inte minns fel och frysen fylldes upp till max. Första veckan gick som på löpande band – det var superenkelt! Andra veckan gick lite långsamt, men ändå helt okej. Jag hade hela tiden energi och sprang runt 30 minuter per dag med undantag för 4 vilodagar allt som allt. Jag var aldrig hungrig och maten var riktigt god. Det fanns ingenting att längta efter.

Men så kom vi in på tredje veckan och från ingenstans blev jag en grinig kärring som sen gick över i förkylning. Båda vanliga tecken på att man får i sig för lite energi. Jag var som sagt inte hungrig och la aldrig till något extra mål. Den det var mest synd om var Fredrick som fick utstå mitt fruktansvärda temperament, haha. Påminn mig att gottgöra honom flera gånger om. Han har verkligen varit enastående under den här perioden (och alltid annars också såklart!)
I samband med den här svackan så funderade jag på att lägga av. Jag gick som grädden på moset upp 2 kg och kom på miljoner anledningar till att inte fortsätta. Samtidigt visste jag att när slutdatumet kom så skulle jag varit så besviken på mig själv om jag lagt av. Så jag fortsatte – en dag i taget.
Det som var så skönt var att Fredrick aldrig pushade mig och tjatade på mig om hur det gick – han lät mig berätta allting själv och vi pratade aldrig mat under den här tiden.

I förrgår var det invägning och jag blev riktigt nervös och pirrig när jag steg in på Nordic Wellness för att möta Emilé. Tjejerna var med och Julia sov i vagnen utanför rummet där vi satt. Elise klickade runt i min telefon och vi pratade länge om hur det hade gått. Emilé är – som jag sagt förut – en otrolig PT och jag är så glad att ha fått jobba tillsammans med honom. Han är otroligt kunnig och har svar på precis allt.
Det var dags att mäta. Han sa ”oj” vid varje mätning och sa att det absolut var resultat. Jag ställde mig på vågen och höll andan. Siffrorna tickade nedåt. Mitt mål var -5 kg, det var en förväntad viktnedgång hade jag fått till mig från start. Nu stod vågen på -6.9kg. Kan ni fatta att jag gått ner i stort sett 7 hela kilon på en enda månad?! Jag var nästan lite i chock och jag kunde se att Emilé var stolt. Där och då ville jag bara ta upp telefonen, gråta en skvätt och smsa Fredrick att jag lyckats nå mitt mål.
Mitt mål om att må bättre, bli piggare, få tillbaka rutiner vad gäller mat och träning och samtidigt lyckats tappa 6.9 kg i vikt. Vet ni hur jag märker av viktnedgången som mest? Mer än på byxor här hemma? Att jag har fått en sån jädrans bra kondition. Jag känner mig lätt när jag springer och jag slår PR efter PR. Det är en fantastisk känsla.
För er som är intresserade av fettprocent så gick jag från 24,26% ner till 18,91% – en procentminskning på -5.35% – crazy!

Så om JAG kan, då kan DU också!

Kram.

före

// Före. 17 maj. //

efter (kopia)

// Efter. 13 juni. //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Miriam

  Härligt jobbat!!=)
  Syns minsann inte att det legat två bebisar i den platta och fina magen!*ler* Och grymt att du känner så stora resultat på kondition och löpning, det är ju bra inför kommande Göteborgsvarv och annat….tsss…

 2. Eleine

  Stort grattis till ditt resultat! Starkt jobbat! Du vet inte hur det är att köra detta medan man ammar? Har många envisa kilon som inte vill ge med sig 😊 Vet att du skrivit om det innan, men vad åt du övriga mål? 😊

  1. goteborgsmamman

   Tack snälla! Att köra detta när man ammar är inga problem alls. Du får i dig den mat du behöver och ett tips kan du vara att kanske lägga till ett mål eftersom man kan vara extra hungrig när man just ammar 🙂 I övrigt kan du träna och äta den mat som behövs. Det är inga kosttillskott eller annat skumt som intas utan vanlig mat, träning och struktur som står på schemat 🙂
   Till frukost åt jag alltid gröt – det visste jag att jag inte skulle tröttna på. Det stod annan mat på schemat, men det bytte jag ut. Det första mellanmålet bestod oftast av bananpannkaka gjord på 1 ägg, 1 banan och stekt i 1 tsk kokosolja. Det sista mellanmålet (kvällsmålet) bestod alla kvällar av 250g kvarg, hallon, jordgubbar och ibland ett par skivor vattenmelon 🙂
   Hoppas du fick svar på dina frågor, annars får du hojta! Du kommer bli av med dina kilon innan du vet ordet av <3
   Massa kramar! <3

   1. Eleine

    Åh vad roligt att höra! Ska definitivt titta närmare på detta 😃 Men vad kan man byta ut kvargen mot? Äter tyvärr mjölkfri kost just nu pga dottern och den mjölkfria kvargen är både dyr och riktigt läskig helt ärligt 😉

    Hur går det med planerna på en bloggträff förresten? 😊

    1. goteborgsmamman

     Visst är det tråkigt när varor helt plötsligt blir dyra för att man har särskilda behov?! Tummen ner för det.
     Men jag tycker du ska satsa på någon smoothie som mellanmål istället då. Kör på mjölkfria alternativ som bas tex havremjölk, soyamjölk eller kokosmjölk om det fungerar för dottern. Släng i en banan, lite bär och ev en äggvita för proteinet (smakar ingenting) och gör en större sats som du kan ha i kylen ett par dagar. Drick ett glas vatten innan så blir känslan att du står dig längre 🙂 Kram! <3

    2. goteborgsmamman

     Ps. Bloggträffen blev lite lagd på is under sommaren. Vad sägs om en träff i slutet av augusti? Kram <3

  1. goteborgsmamman

   Åh, vad söt du är!! Tack! Ja, tänk vad kroppen anpassar sig egentligen – galet! Kram fina <3

 3. Vendela

  Sjukt bra jobbar!!! Tänkte bara höra om du vet när foodbox via nordic wellnes kan komma till Halmstad?

  1. goteborgsmamman

   Gulliga du – miljoner tack! <3
   Jag har faktiskt inte koll där, MEN skriv på deras Facebooksida och fråga – de brukar vara snabba med svar 🙂
   Kram fina du <3