Måste vi vara rädda för förskolestarten? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Måste vi vara rädda för förskolestarten?

God morgon!

LOPPI har legat nere den här morgonen vilket gjorde det lite svårt att komma åt bloggen – både för mig och er. Nu verkar det dock vara löst och vi kan starta dagen! 🙂

Hur mår ni? Har ni sovit gott? Jag var alldeles stum i benen när jag vaknade imorse efter gymmet igår, men jag bestämde mig ändå för att ta mig ut på en löprunda. Till helgen är jag lite sugen på Midnattsloppet här i Göteborg – ska ni springa?
Nu har jag ätit frukost, duschat, städat och lekt med Julia – allt medan Elise fortfarande sovit. Hon lägger sig ju rätt sent och går därför inte upp förrän vid 10-tiden – en vana som antagligen kommer förändras när hon börjar förskolan i början av september.

På tal om inskolning så kunde jag inte låta bli att reagera på Nyhetsmorgon imorse. De sa att det är dags för inskolning och att man inte ska tro att det är någon dans på rosor, därför har de lagt mycket vikt på att svara på frågor nu under förmiddagen. Och att man kan fråga och få svar är ju super – men varför kan man inte bara få längta till förskolestarten? Varför ska det ligga så mycket fokus på det ‘svåra’ istället för att vi faktiskt gläds åt det som är bra? Förskolestarten är ju så individuell och jag tror att vi föräldrar måste ta det som det kommer. Förstå ni hur jag menar? För att vi själva ska må bra så tror jag att vi måste se livets fina delar lite oftare och försöka släppa det som är jobbigt och tungt. Om allting går som smort för ditt barn och er start – då har du ju lagt ner tid och skapat negativ energi i onödan?

Med det sagt så är det dags för mig att sätta igång på riktigt här hemma. Elise vaknar vilken minut som helst och jag tänkte försöka svara på lite mail innan 🙂

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Kram.
IMG_4589

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa från Skåne

  Det är så här att många föräldrar har ångest för att lämna sitt barn på förskolan, och det känner barnet av och blir mer mammig eller pappig och släpper inte taget om föräldern. Det man kan göra är att gå och hälsa på kanske leka på gården när det är helg, låta barnet vara med och plocka ihop sakerna som ska med. Viktigast av allt att föräldern är positivt inställd och inte visar för barnet att det blir ledsen.

 2. Ellen

  Jag oroade mig helt i onödan inför inskolningsveckan, hade sån ångest och tänkte på allt jobbigt som skulle kunna hända… Men inget gråt, inget gnäll, allt har gått helt perfekt (hittills) och Stella älskar förskolan. Det är väl bra att de lyfter ämnet att en förskolestart kanske inte går som en dans på rosor men håller med dig, det KAN ju gå hur bra som helst (som för oss). Man kan ju lyfta berättelser från båda håll 🙂

  1. goteborgsmamman

   Jag tror säkert man gör det som förälder – oroar sig i onödan. Lärarna kan ju det här och många har gjort det förr. Om (nästan) alla andra föräldrar har skolat in så ska man nog klara det själv också 🙂
   Vad härligt att hon gillar det! Jag tror barnen tycker det är roligt att träffa och leka med nya kompisar och inte bara sitta hemma med sin mamma/pappa;) haha. Håller med – bådas sida är lika viktigt 🙂 Kram! <3

Annons