7 tips för ett lyckat bad! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

7 tips för ett lyckat bad!

Inlägget innehåller adlinks.

Hej härliga ni!

Det är inte alla barn som gillar att bada, men jag tänkte att vi kunde lista några tips för att kanske få dem att ändra sig 😉
Fyll gärna på om ni har egna tips!

… Börja tidigt. Om du börjar bada ditt barn tidigt så blir vatten det mest naturliga i världen. Och då menar jag bada som i att hälla vatten över huvudet för att lära dem att hålla andan längre fram när de kommer under ytan. Det sägs att barn under 6 månader håller andan ‘av sig själva’ men att barn över 6 månader måste lära sig att göra detta på egen hand. Så varför inte börja tidigt?

… Använda leksaker. Leksaker är ju det roligaste barnen vet så mitt tips är att köpa leksaker som endast får användas i just badet. Det finns mängder av små paket med olika badankor och badböcker som är roliga för de små. Här hittar ni Filurer, ett 5-pack badankor, en bit- och badanka i naturgummi och en söt liten badbok.

… Rätt temperatur. Den här punkten är A och O för ett skönt bad för barnet. Både för kallt och för varmt skapar obehag och kan få barnet att gråta. Försök att hitta en skön temperatur kring 37 grader och känn med handleden om du själv tycker det är skönt.
En gullig liten termometer kan du köpar här 🙂 

… Gör ingen stor grej av det. Försök själv att vara så avslappnad som möjligt. Om du sprider ett lugn så får barnet känslan av att det här med vatten inte är så farligt trots allt.

… ‘Musik ska byggas utav glädje’. Sätt på lite musik eller nynna själv på något låt. Men kanske passar någon lugnare variant bättre än en hetsig gammal technolåt i det här fallet 🙂

… Duscha tillsammans. Ibland vill det sig bara inte och trots en varmare temperatur så skriker ditt barn ändå. Kanske kan det då vara en bättre upplevelse om ni duschar tillsammans de första gångerna för att sedan ta er an badkaret.

… Efter badet. Mys, mys och mys! Visa barnet att efter vatten kommer solsken och njut av lite lugn och ro. Hur det än har gått så lär barnet vara trött. Kanske passar det då bra med mat eller är det kanske en tupplur som väntar? Vi köpte en egen liten morgonrock till Elise och hon var så stolt när hon badat och fick gå runt i den 🙂 Här hittar ni årets sötaste morgonrock. 

DSC06182 DSC06183 DSC06184 DSC06187 DSC06189

// Tänk att den här lilla skruttan inte alls gillade badkaret från början! //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jossan

  Hej fina du!
  Jag är glad att vi började med babysim när Elsa var tre månader. Det har gjort att hon älskar vatten och gillar att både bada och duscha. Så ett tips från mig om man har möjligheten…gå på babysim från tidig ålder så barnet får vattenvana.
  Tack för bra tips!
  Kramar Jossan

  1. goteborgsmamman

   Vet du? Jag har funderat på det här med babysim och eftersom det aldrig blev av med Elise så tänkte jag gå med Julia och Elise på helgerna någon gång ibland. Det är ju så viktigt!
   Tack själv för tipset! Kram <3

Annons