Delikatessboxen augusti – videoinlägg. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Delikatessboxen augusti – videoinlägg.

I samarbete med Delikatessboxen.
 
Hej på er!

Vi är precis hemkomna efter inskolning, paketuthämtning och efter att ha köpt mer målarfärg till barnköket som målas om här hemma. Det är himla kul att måla faktiskt, och jag ångrar absolut inte att jag tog mig an detta projekt – än 😉 haha.

Jag har inte hunnit klippa ihop videon om månadens delikatessbox förrän nu – men bättre sent än aldrig tänker jag 🙂 Enjoy – det är verkligen en supergod box! Missa inte videoinlägget längst ner under alla bilder.

Månadens box innehöll:

  • Soumaintrain. En mjuktvättad fransk ost på pastöriserad komjölk producerad i Bourgogne och omsorgsfullt mognad i 6-8 veckor hos välrenommerade Hervé MonS.
 
  • Crottin de chavignol. En underbart god lite fransk getost där namnet crottin ordagrant översatt från franska faktiskt betyder ‘gödsel’.
 
  • Ubriaco Rosso. Den här osten är gjord på pastöriserad komjölk från kor som betar utomhus i regionen Veneto i norra Italien. Osten lagras i ca 6 månader och tvättas under tiden med rött vin från området.
 
  • Tre blandade charkuterier. Klassiska fellino salamin, salami napoli och venetrecina är tre otroligt goda ostar som gjorde sitt till de här ostarna.
 
  • Marmelad med körsbär och timjan. Från Charles Antona som gör sina marmelader på klassiskt Korsikanskt vis.
 
  • Nocarellaoliver. En klassisk bordsoliv från Sicilien i Italien. En grön, ganska stor och rund oliv där doften är ganska kraftig, köttet fast och kärnan ganska stor.
 
  • Yngdéns knäckisar. Ett knäcke från Öland som är krispigt och otroligt gott. Knäcket bakas av Joakim och Gunilla Yngdén i Borgholm.
 
  • Spaghetti la Terra. Klassisk italiensk spaghetti gjord på klassiskt vis enligt traditionella traditioner. Gjort av durumvete och torkad över bronsformar för att ge så bra struktur och smak som möjligt.
 
  • Mi Piaces egen pesto. Pesto gjord på färsk basilika, 24 månaders parmesanost, vitlök, pinjenötter och olivolja.
 
  • Kakor med smak av Earl Grey. Passar perfekt till ostbrickan eller till en varm kopp te.

Vill du veta mer om den här typen av box så besök www.delikatessboxen.se 🙂

Kram.

DSC06683_1 DSC06685 DSC06686 DSC06687 DSC06688

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons