Göteborgsmamman

11 saker som gör oss till en (dår)familj.

Hej på er!

”Dårfamiljen” brukar jag kalla oss på stan. Och med handen på hjärtat: finns det någon familj där ute vars vardag är lugn, sansad och alltid avslappnad? Hos oss är det alltid fullt ös och det är alltid saker på gång. A-L-L-T-I-D.
Så jag tänkte att du som blivande förälder kanske ville ha en inblick i småbarnslivet så att du har chansen att tänka om både en och två gånger. Haha, skämt å sido såklart – trots all kaos så finns det inget bättre liv.

 1. Det är alltid någon som pratar. Eller skriker, eller gråter, eller skrattar, eller sjunger. Det är aldrig tyst – på gott och ont. Skriks det eller bråkas så vill man ju be dem utveckla ett par riktigt bra hörlurar, men är det i en mer positiv anda så kan man inte sluta le. Den sista känslan är förbaskat underbar.
 2. Tvättställningen åker aldrig undan. Om det inte är fest – då är istället tvätthögarna ännu mer fulla än vanligt. Och på tal om de där tvätthögarna – blir de aldrig tomma?
 3. Tänk dig för var du ställer blöjhinken. Den har en tendens att lukta – hur dyr den än är. Och det sjuka är att egentligen är inte själva hinken dyr – men påsarna lämnar dig ruinerad.
 4. Matförberedelserna är konstanta. Det är alltid någon som ska ha mat inom den närmsta timmen eller så ska man förbereda inför utflykten (som bara är till affären eller en sväng runt huset). Jag fick en vällingdoserare en gång och det är verkligen det bästa jag har. Två tummar upp! Den skyndar på själva matandet en hel del. Och du, ha alltid färdigkokta makaroner i kylen när humöret tryter på de små – makaroner är en gåva från ovan.
 5. Efter mat kommer blöjor och det är alltid någon det ska bytas på. Hur kan blöjan bli så full så snabbt?! Kan de inte komma på hur man skapar ett svart hål som bara suger undan allt kiss och bajs till tomma intet?
 6. Syskonbråk. Så, alla har ätit, alla är bytta på och ni får äntligen slå er ner i soffan. MEN så är det någon som bestämmer sig för att putta på någon och kaoset fortsätter. Det är som om de känner på sig att det blev för lugnt.
 7. Hemma är det underbart att de går utan kläder. De kan spilla och greja bäst de vill. Men så bestämmer ni er för att ’bara ta en promenad’ och helt plötsligt har ni skapat ett dagsprojekt. Det här fenomenet kommer i den lite högre åldern när den stora börjat ta av allt du tar på .. Vet ni hur länge de kan hålla på?
 8. Det är aldrig sådär otroligt ultra städat här hemma som det kunde vara förut. Hur mycket jag än försöker så lyckas jag alltid hitta en makaron där, en leksak här eller så kommer något av barnen trippandes med en halvt uppknäppt blöja – bara för att ge mig något att göra tror jag.
 9. Älskling, jag går in och duschar. Allt är frid och fröjd tills du hör barnskrik utanför dörren och handtaget går upp och ner i panik – och där försvann den ensamtiden.
 10. Vi behöver aldrig ställa larm längre. För alla är redan vaken innan klockan slagit 7. Jag älskar när mamma smsar på morgonen och klockan är runt 10. Vet ni vad hon frågar? ”Är du vaken?”
 11. Och vet ni vad jag och Fredrick gör när båda barnen råkat (läs: RÅKAT!) somna samtidigt? Ingenting. Inget extra kel, pussar eller barnförbjudet – vi pustar ut i soffan, kollar Instagram och sätter på en serie. DÄR snackar vi kvalitetstid.

DSC03578 DSC05218 DSC05283

DSC04766

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.