Q/A – svar på era frågor. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Q/A – svar på era frågor.

Men herregud! Går igenom lite inlägg från utkast-mappen där jag samlar sånt som ska upp, men inte just nu. Så inser jag att frågorna från frågestunden fortfarande ligger här och dammar och det var ju ett tag sen vi hade den! Förlåt! Här kommer svaren 🙂 

Kram! 

Så himla skoj att få svara på era frågor! Fråga gärna mer om det är något ni undrar 🙂

Vad har du för favoritmatställen i Götet?

Oj, vilken svår fråga – ändå klagar vi över hur få lättåtkomliga ställen det finns här i Göteborg varje gång vi äter, haha. Man blir lätt bortskämd när det finns många alternativ!
Men jag måste säga att favoriterna är Tugg Burgers (surprise, surprise!), Adams café på Frölunda torg, Fresh vid Järntorget och Efessos Taverna uppe vid Chapmans torg i Majorna.

Hur träffades du och din kille?

Haha, denna fråga – jag älskar den och jag älskar vår historia! Fredrick var min chef från första början. Både han och jag är väldigt skötsamma och lät det inte påverka jobbet. I över 1 år smög vi omkring, men sen var det dags för oss att bli officiella – och mig att byta jobb, haha.

Hur upplevde du amningen första gången? 

Samtidigt som det föll sig naturligt att lägga Elise vid bröstet efter förlossningen, så letade jag efter den där ‘helt otroligt mysiga känslan’ som alla pratade om. Jag förväntade mig något helt annat, men istället låg hon liksom bara där. Jag kunde slappna av lite mer och inmundiga känslan med Julia – då tyckte jag det var riktigt mysigt! Jag tror det är viktigt att inte ha förväntningar på hela amningen – antingen går det eller så går det inte och båda är helt okej!

Hur fungerade det med hunden när ni fick barn? Hur reagerade den, vad gjorde ni och hur har det gått efteråt? 

Emmy var hos mamma de första två veckorna efter att Elise föddes. Tilläggas ska att Emmy är en Prazsky Krysarik – ett släkte till Pinscher vilket ofta är en skällig och ganska ettrig ras. Emmy är exakt likadan, men väldigt älskvärd mot familjen. När Elise kom så höll sig Emmy på avstånd i ett par månader. Hon ville inte vara nära bebisen när bebisen inte ens hade kontroll över sig själv. Efter ett par månader blev Elise lite mer med och började röra sig – allt med tiden tyckte de om varandra mer och mer och nu blir Elise överlycklig när Emmy leker med henne.
Mitt tips är att inte pusha varken barnen eller djuren. Låt dem suga in omgivningen och omställningen, men ha självklart koll så att inte bebisen gör något omedvetet som hunden kan reagera på 🙂

När du tränade under första graviditeten – hur gjorde du? Körde du på som vanligt eller anpassade du dig?

Du kan läsa hundra böcker, gå på femtio mammayogapass eller fråga runt hur du ska träna, men ha i åtanke att alla är olika. Alla kroppar funkar på olika sätt, tål olika mycket och är olika uthållig – även när du är gravid. Ta det lugnt, pressa inte till max, men viktigast av allt är att känna efter. Gör inget som gör ont eller som känns obehagligt!
Med Elise gymmade jag som vanligt (förutom de riktigt tunga lyften) och sprang samma dag vattnet gick. Med Julia tog det stopp redan i vecka 11 när jag kände en tyngd ner mot underlivet – då vågade jag inte mer för att det kändes allt för obehagligt. Sånt känner man 🙂
Jag tränade i vanliga kläder!

Är du ifrån Göteborg ursprungligen? 

Precis i utkanten av Göteborg – mellan Göteborg och Kungsbacka kan man säga 🙂

Vad jobbar du med när du inte är mammaledig?

Innan jag gick på mammaledighet jobbade jag på en ekonomiavdelning på ett marinföretag, men nu är tanken att sadla om och köra på som mäklare efter mammaledigheten och efter att studierna är klara!

DSC06813

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons