När ditt barn fått i sig silverschampoo. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

När ditt barn fått i sig silverschampoo.

God morgon! 
 
Hur mår ni? Har ni haft en bra start på den här måndagen? Jag vaknade fortfarande förkyld, men ingen feber och jag känner mig ändå lite piggare. Hade jag varit lika kass som igår så hade Fredrick fått vara hemma och vabba medan jag skulle tagit ut sjukpenning istället, men det är ju alltid skönt att slippa krångla till det 🙂 
Fredrick tyckte det var roligt när det stod att partnern skulle vara hemma och vabba på Försäkringskassans hemsida – vem skulle han vabba liksom? Vård av sambo kanske? 🙂
 
Hursomhelst, jag mår bättre och är hemma med tjejerna idag. Elise är ledig från förskolan måndagar och fredagar så hon gör oss sällskap idag. Just nu är de inne och leker i sitt rum medan jag tittar på Nyhetsmorgon. Vi har ätit frukost och nu är det bara kaffet kvar för min del. Mmm..
 
Just det! Jag har glömt att berätta om något hemskt som hände häromdagen. I fredags – precis innan jag skulle iväg på lunch – så stod jag i duschen och Julia kom krypandes utanför. Jag öppnade dörren och hon satte sig nedanför och började plaska i vattnet. Jag gick ut och lät duschen stå på eftersom jag ändå hade koll på henne. När jag gick ut stängde jag av vattnet och hon satt kvar i de vattenrester som fanns. Det tog en minut innan jag var tillbaka – om ens det – och in kommer jag till en tjej som fått tag på mitt silverschampoo och hällt ut det över hela kroppen. Hon vänder sig om och tittar upp mot mig – då får jag se att det finns rester av schampoot runt hennes mun. Jag får lite panik och undrar hur mycket som hon kan ha fått i sig – flaskan var ju verkligen helt tom! 
Jag tar upp mobilen och ringer direkt till Giftinformationscentralen (numret är 010-456 6700 – lägg det på minnet är ett tips!). Där frågar hon först om det är ett medicinskt schampoo, varpå jag svarar att det är ett schampoo köpt på Kicks och inte ens fungerar på mitt hår. Det är alltså inget medicinskt. Hon frågar också efter mängden och jag svarar att jag inte vet. Kvinnan i luren säger att barn sällan fortsätter att äta såna här typer av produkter för att de smakar så illa och säger att jag ska ge Julia vatten för att få bort smaken i hennes mun och för att späda ut det hon fått i sig. 
Produkter som schampoo, såpa och andra lite mildare sorter är inte farliga för barn att få i sig i mindre mängder – då ska de spädas ut med vatten! 
 
Allting slutade bra den här gången, men det är inte klokt hur snabbt det kan gå. Jag tycker man absolut kan ringa en gång för mycket än för lite om man är orolig. De finns ju där för en anledning 🙂 
 
Nu är det dags för kaffe! Hoppas ni får en fin dag <3
 
Kram. 
 
 
 
 
// Här hade vi en riktig slappardag igår! //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons