8 saker jag fått som mamma. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

8 saker jag fått som mamma.

Förmågan att känna rädsla. När jag blev gravid första gången så innebar detta rädsla för allt. Inte för att det skulle bli missfall eller att något skulle hända med barnet – även om detta också fanns på min skrajhets-lista – utan för att vi skulle få inbrott, för att jag skulle bli rånad på gatan eller att det skulle börja brinna. Det låter ju helt galet, men så var det och idag kan jag vara rädd för samma saker, men då tillkommer alla saker jag är rädd för som kan hända barnen. Det är nästan så jag skäms över min höjdskräck som förr stod i centrum, haha. 
 
15 extra armar. Som förälder är det ingen myt att man blir en bläckfisk! Man ska rodda allting och blir så grym på att göra flera saker samtidigt. 
 
Fler gråtkanaler. Häromdagen visade Fredrick mig ett klipp på ett maraton. En av de i täten börjar plötsligt vackla fram 400 m innan mål och man ser att han inte vet var han är någonstans. Bakom honom kommer hans bror – som också tävlade – och hjälper honom att komma i mål där han dessutom ser till att han kommer före honom över strecket. Det här klippet fick mig till tårar och ännu en gång nu när jag berättar om det. Jag blir rörd för allt som är fint!
 
Kärlek. Tänk om någon kunde berättat för mig som 15-åring hur det var att känna sann kärlek. Kärleken mellan mig och Fredrick är oslagbar, och kärleken till våra barn är omänsklig. Jag hade gjort allt för dem! 
 
Tidspessimistisk sida. “Allt tar längre tid än man tror” har jag börjat tänka vilket gör att jag ofta är i god tid till alla möten och påhitt plus att mycket kan göras i lugn och ro. Det tog dock ett tag innan jag fattade i hur god tid jag kvar tvungen att vara ute i från att Elise föddes. 
 
Mindre plånbok. För det som finns där i är matpengar och pengar som på något sätt alltid lyckas gå till barnens kläder – för det är så mycket roligare med småkläder!
 
Bättre planerare. En nödvändighet för att livet ska flyta på här hemma. 
 

Rundare ögon. Tv-tittandet är nästan som bortblåst. Här är det lek och bus som gäller! 

 

 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Vilken bra och ärlig lista! Känner exakt samma sak! Lägg till "Bättre humör efter dålig nattsömn med" haha. Innan jag fick barn så kände jag mig nästan bakis dagen efter en sömnlös natt. Sen man blev mamma så har man en extra energi-depå typ 🙂

    Och du, det där klippet vill jag se. Har du länk?

  2. Emma

    Jag är kanske lite konstig, men jag känner rädsla för vad som kan hända mina barn redan nu. Jag har inga barn och jag är inte gravid 😮

Annons