Från vår storhandling. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Från vår storhandling.

Hej! 
 
Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar att snoka i andras liv. Haha, förstå mig rätt nu – med snoka menar jag att jag älskar att se inlägg där man visar vad som finns i väskor, kyl, garderober och badrumsskåp. Men ärligt talat, har folk sån där nitisk ordning? Häromdagen hittade jag en mosad och halvdassig clementin i skötväskan – sånt vill ni väl ändå inte se? Jag har även 100 hundbajspåsar i samma väska där rullen är helt utdragen och ligger över hela botten – kalla mig fru ordningssam. Att ha dessa påsar är dock guld värda när man är ute och ska byta blöja – vart ska man annars lägga skräpet om du behöver byta blöja mitt ute i ingenstans? 
 
Men igår storhandlade vi och jag tänkte visa vad som handlades innan det åkte in i skåpen. Antecknar ni? Bra! 
I princip allt är köpt på ICA’s olika kampanjer – det är så man får mammapenningen att räcka längre! Vi lägger sanslöst mycket pengar på mat, men vi har gett oss fasen på att sänka de kostnaderna nu. Det är ju roligare att lägga de pengarna på något annat 🙂
Maten på bilden kostade 805:- – tycker ni att det är billigt eller dyrt? 
 
Kram.
 
// Storhandling på ICA. 805:-. Är det billigt eller dyrt tycker ni? //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Trebarnsmamma

  Vi handlar endast ekologiskt. Då blir priserna givetvis mycket högre. Genom att lags mat från grunden, baka bröd, koka sylt etc. hamnar vi dyra månader på 6500 och de billigaste på 4000. Då ska maten räcka till två vuxna, två yngre skolbarn (äter lunch i skolan) och en ett- och etthalvtåring. Jag tycker att det är värt att prioritera bra mat även under föräldraledigheten (som med fjärde barnet på gång, har varit av och till i många år). Men genom att göra mycket själv lägger vi inte så höga summor på mat, om kan räknar med hur många vi är i familjen.

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Ja, då kan man nog räkna med lite mer kanske, men jag tycker än det är grymt jobbat av er att ändå "bara" spendera 4000-6500:-! Och ni är ändå rätt många i er familj vilket gör det ännu mer imponerande! Har du recept och tips på bloggen kanske? 🙂 Kram <3

 2. Mamma till två pojkar

  Matkostnader är något som verkligen skenar iväg och är vår familjs största utgift. 2vuxna + 2 barn (5&6år) har vi matkostnader kring 7500-8000kr/mån. Då äter vi endast middag hemma på vardagarna resten av tiden är vi på jobb,skola,dagis. På helgerna lyxar man gärna till det med det ena o de andra. Försöker ibland göra matlistor för veckan o handla efter det o laga maten för att hålla ner kostnaderna. Funkar någon vecka sen är vi tillbaka på samma spår igen. Hoppas de fungerar bättre för er 👍😀💪

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Det är så skönt att höra att man inte är ensam! Vi ska försöka att utgå ifrån vad som finns på kampanj, samt handla mycket på Lidl som finns här i närheten. Tror vi måste sluta köpa sånt som man är sugen på för dagen – det är en riktig tjuv! 🙂 tack för att du delade med dig! Kram <3

 3. Anonym

  Ja jag fick en chock häromveckan när vi fick hem Ica-beskedet. September månad = 6500kr! Vi är två vuxna och en 8-månaders (han äter hälften burk hälften hemmalagat typ)
  Den här månaden har vi sagt 5500kr, det borde vi klara oss på!

 4. Marie Å

  Jag har inte jättebra koll på matpriser och är kass på att köpa det som är "billigt just nu" typ i säsong… Som mammaledig känner jag dock att boven mer är utefikor/luncher/kaffe osv… Är liksom väldigt lätt och så enkelt att vara köpa ngt på vägen, tyvärr har man ju som mest tid och som minst pengar…

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Haha, men visst är det så!! Speciellt när barnen blir äldre och ska med och fika. Helt plötsligt har man betalt över 200:- – för en bulle och lite saft. Sen har vi ju den där kaffen som man ska unna sig när barnen sover .. Och den som behövs för att vakna till. Och den under mammafikan. Ja, jag kan inte annat än att hålla med dig! 🙂 Kram <3

 5. Yasmine

  …samtidgt lägger jag på sånt som verkligen är nÖDVÄNDIGT och undviker att köpa ex. snacks, godis, läsk, vatten, jag behöver inte ha det mjukaste toapappret… dricker inte alkohol, röker inte, snusar inte, köper inte kosttillskott eller vitaminer, inga halvfabrikat…. bakar eget bröd osv.!

 6. Yasmine

  Billigt!!!
  Jag är ensamhushåll men typ ALLA mina pengar (förutom hyra och andra fasta kostnader) går till enbart MAT! Dels för att det är ett intresse och nåt också jag tycker man ska njuta av så därför lägger jag hellre mina pengar på det än dyra kläder eller annat.

  Men jag är bra på att vara ekonomiskt när det gäller mat också! Ofta äter jag saker i perioder och då köper jag i princip bara de sakerna hela tiden! 🙂

Annons