Julmarknader i Göteborg 2016. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Julmarknader i Göteborg 2016.

Hej på er! 
 
Någon mer än jag som älskar julmarknader? Här har jag listat ett par stycken som finns att besöka här i Göteborgsområdet 🙂 
Tjolöholms slutar dock idag – men är ett underbart tips till nästa år för er som inte hinner idag! 
 
Kram.
 
11-20 november – Julmarknad på Tjolöholms Slott
Varje år besöker ungefär 25000 personer den här efterlängtade julmarknaden på Tjolöholms slott. 
Hela godset är julpyntat, i slottshallen tar tomtefar emot barnens önskelistor och tomtenissarna julpysslar med alla barn. Varje dag är det en rad programaktiviteter såsom eldshow, godisregn och julmusik. Det finns flera olika matserveringar och kafé öppna, bland annat i slottsmatsalen.
Var? Tjolöholms Slott, 439 74 Fjärås
 
18 november – 30 december – Jul på Liseberg
Den här julmarknaden får ni inte missa!
 
Lisebergs designmarknad
Utöver den traditionella julmarknaden och alla andra aktiviteter i nöjesparken hålls det även en modern julmarknad uppe i tornet med både välkända varumärken och unika utställare.
För de lite mindre
– och stora med barnasinnet kvar förstås, finns dessutom möjlighet att bland annat hälsa på i nisseverkstaden och lämna önskelistan till självaste Tomtefar, gå på skattjakt, se kaninteater i Kaninlandet och hälsa på hos renarna.
Juleljus och attraktioner
Nöjesparken är vackert upplyst av nästan fem miljoner juleljus i träd och på byggnader. Dessutom finns det ett tjugotal julöppna attraktioner – ingen behöver vara rädd för att ha långtråkigt!
Isshow – Nötknäpparen blir årets julsaga på Liseberg
Lisebergs isbalett baseras både på E.T.A. Hoffmans bok Nötknäpparen och råttkungen från 1816 och på balettversionen som först sattes upp år 1892.
– Det blir en elegant, pampig och flärdfull föreställning där mycket, inte minst Tjajkovskijs musik, känns igen från de klassiska uppsättningarna, säger Sofia Sjölin, producent för Lisebergs isbalett.
Showen inleds med en preshow med några mindre klassiska, men ack så duktiga, konståkningskaniner. Isbaletten Nötkäpparen har premiär den 18 nov kl 19.00. Föreställningen spelas 1-2 gånger/dag varje öppetdag under Jul på Liseberg.
Julpaddan till Liseberg
Paddanbåten avgår från Kungsportsplatsen och går längs Vallgraven med slussning vid Drottningtorget och vidare längs Mölndalsån till Liseberg. Filtar, glögg och marschaller värmer dig under färden. Tidtabell: stromma.se/julpaddan till liseberg 
Veteranspårvagn
Spårvägssällskapet Ringlinjen kör veteranspårvagn på lördagar till Jul på Liseberg, med avgång från Drottningtorget. Spårvagnen går lördagar från 19 november – 17 december. goteborg.com/ringlinien
Var? Liseberg, Göteborg.
 
19-20 november – Julmarknad på Remfabriken
Göteborgs Remfabrik är en ovanligt välbevarad arbetsplats från 1900-talets början. Numera är fabriken både byggnadsminne och arbetslivsmuseum med flera äldre textilmaskiner som fortfarande fungerar. För verksamheten på museet svarar en ideell förening som använder de gamla maskinerna för att framställa vackra band, snörmakerier och spetsar. 
Arbetslivsmuseet utgör en stämningsfull inramning, med många spännande maskiner, verktyg och textila produkter att upptäcka och förundras över.
Var? Åvägen 15, 412 50 Göteborg.
 
19-20 november – À la London Julmarknad
De hetaste och mest lovande designerna i Göteborg arrangerar en julmarknad inspirerad av London. Istället för en mer traditionell marknad erbjuder à la London, i Auktionsverkets Kulturarena, handgjorda och specialdesignade julklappar så som kläder, accessoarer, konst och spännande design och dekor från mer än 80 utställare.
Var? Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9
 
26-27 november – Julmarknad på Nääs Fabriker
Julfina butiker inom mode och inredning, provsmakning av ostar, tidsresa bakåt i tiden blandat med julkransar, delikatesser, choklad och hantverk får dig att komma till en fantastisk julmarknad du inte får missa! Dessutom får barnen adventspyssla och besöka tomten. Glöm inte av att testa deras goda julbord!
Var? Spinnerivägen 1, Tollered
 
26-27 november – Kryssning och julmarknad
Följ med på en julstämningshöjare! Kryssa med M/S Nya Skärgården ut genom Göteborgs hamninlopp för att njuta av tomtar och knallar på Hönö Klåvas årliga julmarknad.
Var? Avgång från Maritiman kl 11.00 båda dagarna och du är tillbaka i Göteborg ca kl 17.00. 
 
26-27 november – Julmarknad på Öbergska
Upplev äkta julstämning med allt som har med julen att göra. Frestas av hemlagat julgodis, brända mandlar och rykande varm choklad. Både inne och ute hittar ni unika julklappar från lokala säljare, lotteri från julklappsträdet, träffa tomten eller varför inte delta i ett julquiz?
Var? Brattenvägen, 430 84 Göteborg
 
26-27 november – Jul i Kvarnby
I slutet av november öppnar Kvarnby portarna för RekoJul! Det blir en blandning av hantverk, mat, musik med fokus på hållbarhet, närproduktion och nutid.
Var? Kvarnbygatan, 43134 Göteborg
 
26 november – 4 december – Jul vid Gunnebo Slott
Västsvenska delikatesser och lokalt hantverk i stämningsfull miljö. Gunnebo Slott och Trädgårdar ligger i Mölndal strax söder om Göteborg.
Var? Christina Halls väg, 431 36 Mölndal
 
26 november – 18 december – Haga Julmarknad
Längs Haga Nygata hålls en traditionell julmarknad. Här hittar du hemmagjorda och lokalproducerade varor, men också nytt, trendigt och vintage i butikerna som ligger längs gatan. Det finns många kaféer i Haga där man kan stanna för en traditionell julfika med lussekatter, pepparkakor och glögg. 
Var? Haga, Göteborg
 
26 november – 23 december – Julmarknad i kronhuset och kronhusbodarna
Upplev en härlig julstämning i en historisk miljö! Här kan du handla fina julklappar både av utställarna på marknaden och av hantverkarna som året runt driver verksamheter i Kronhusbodarna på gården.
Var? Kronhusgatan, Göteborg.
 
2-4 december – Julmarknad på HDK
Söker du unika, roliga, vackra julklappar? Studenterna på på Högskolan för design och konsthantverk visar upp och säljer fyndiga och handgjorda klappar av alla de slag, från smycken, keramik och grafisk design till bruksföremål, väskor, kort leksaker och inredning.
Var? Kristinelundsgatan 6-8
 
3 december – Julmarknad på Taket
I en mysig lokal nära Järntorget ordnar kulturföreningen Taket julmarknad för fjärde året. Det blir även café och konstlotteri! I en mysig lokal nära Järntorget håller kulturföreningen Taket sin återkommande julmarknad. Flera av medlemmarna plus inbjudna gästutställare kommer sälja lokal design och konst. Det blir även café och konstlotteri! Mer information om utställarna finns i vårt facebookevent.
Var? Pusterviksgatan 2, 41301 Göteborg
 
3 december – Ängås Julmarknad
Har du vägarna förbi Ängås Trädgård i Västra Frölunda så är detta en julmarknad du inte får missa. Här kan du handla julgrupper, kransar och många andra växter som hör julen till. Du kan även köpa saft, marmelader, oljor, chutney och kryddor, textila hantverk eller varför inte passa på att ta en god julfika med deras ekologiska kaffe och hembakta godsaker? Och du, missa inte hönsen och tuppen Freddie! 
Var? Ängås Gård 1, 421 21, Västra Frölunda
 
3-4 december – Julmarknad på Stora Holms Säteri
Den här julmarknaden fortsätter växa och har öppet både lördag och söndag helgen den andra advent. Förutom matutställare och konsthantverken så finns det mycket att smaka och titta på. Har man tur så möter man tomten och ibland är det ponnyridning. Detta förutom deras fantastiska fika då också såklart!
Var? Stora Holms Säteri 1 C, 417 46 Göteborg
 
9-11 december – Jul på Sockerbruket 
Nu är det dags för julmarknad i Sockerbrukets ateljé! Men konst, glögg, kaffe, pepparkakor, loppis, smycken, hantverk och en massa annat så öppnar de upp portarna för årets julmarknad. 
Var? Sockerbruket 15, 414 15, Göteborg
 
9-11 december – Julmarknad på Röda Sten
Det här är julmarknaden för design och konst. I december fylls lokalerna på Röda Sten Konsthall av julstämning, design och konsthantverk för fjärde året i rad. Allt till salu och allt unikt. 
Var? Röda Sten, 414 51 Göteborg
 
11 december – Jul i Lexby
Förbered er för en äkta julmarknad med luciatåg till häst med facklor och med sång. Här finns lokalproducerad mat och hantverk. Du hittar honung, bröd, glögg, senap, äpplemust, öl, oliver, julgodis, lammskinn, stickat och mycket, mycket mer. Träffa tomtemor eller klappa de mjuka fåren i fårhusen. Fika i det gamla huset eller grilla lite korv. 
Var? Gamla Lexbyvägen 9, 433 31 Partille
 
17 december – Kvillejul. 
I år är det den tredje gången den här julmarknaden arrangeras. I år har man lagt till en loppisdel där du själv kan sälja gammalt och köpa nytt. Tomtar, glögg och härlig musik är såklart givet även på denna julmaknad! 
Var? Kville Saluhall. Gustaf Dalénsgatan 2.
 
 
Kalender och information hittad hos hejbarn.se och goteborg.com.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons