Mellanmålstips för barn. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Mellanmålstips för barn.

Hej på er! 
 
Jag vet inte om jag tipsat om det här förut, men det tåls annars om att tipsas om igen 🙂 
Ingen har väl undgått att höra dessa skräckhistorier om barn som sätter fruktbitar i halsen. Jag satte själv i halsen när jag var runt 3-4 år av ett grönt äpple. Det slutade med att min mormor tog sina vassa naglar och på något sätt lyckades hon trycka fast äpplet på pekfingret för att sedan dra ut det. Är inte det sjukt? 
 
Så, tillbaka till tipset! Många barn älskar ju frukt och äpplen, päron eller andra hårda frukter är ju egentligen perfekt, men rädslan för att det ska sättas i halsen ger iallafall mig kalla kårar.
Men jag fick tipset för längesedan att man ska riva frukten till barnen, precis som många gör över gröten (det är för övrigt supergott att ha rivet äpple på gröt!) och sedan låta de festa loss 🙂
 
Julia och Elise älskar det och har ni fler tips så är det alltid välkommet 🙂
 
Kram. 
 
Riven frukt är ett supermellanmål för barn! 🙂
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Gick faktiskt en kurs i hlr för barn förra helgen, då fick vi även träna på hur man gör om barn sätter i halsen. Mycket lärorikt! 🙂

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Det är verkligen guld värt! Vi gick många såna på mitt förra jobb och jag har kollat på klippen Nyhetsmorgon lagt upp. Så viktigt! Fick faktiskt använda det på Elise en gång – tänk om man inte kunnat det då ….. Kram <3

Annons