Graviduppdatering: är inte du lite tidig vecka 18? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Graviduppdatering: är inte du lite tidig vecka 18?

Hej solstrålar! 
 
Alltså, jag är en riktig tråkmåns idag. Jag är verkligen sådär sinnessjukt gravidtrött som man kan bli och har känt så den senaste veckan. Så denna lördag blev det inga påhitt – istället hämtade vi Fredrick från hans cykling och sedan dess har vi gjort minsta möjliga.
Det märks att veckorna går framåt och vi är redan i vecka 18! Det känns som om vi gick ut med graviditeten igår trots att det var runt 10 veckor sedan. Galet! Låt oss köra en veckouppdatering:
  • Vi har kommit 43,6% in i graviditeten. 
  • Det är 158 dagar kvar till BF (=beräknad födsel)
  • Jag är trött. Alltså, väldigt trött. Det står i gravidappen att man blir piggare i den här veckan men nooooo – så är inte fallet. Jag funderar på om det är dags för mig att ta en vecka i något varmt land alldeles ensam. Jag hade antagligen tröttnat efter en dag eller när jag fått sova ut någon timme.
  • Bebisen är nu runt 18 cm långt och väger mellan 125-160 g. 
  • Han eller hon sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider sig – lever loppan helt enkelt!
  • Jag har inte hunnit känna efter fosterrörelser – det är alltför många barn här hemma som inte vill att morsan deras ska sitta still. Men i veckan la jag mig en kväll och kände efter och där kunde jag ana små smekningar innanför magen. I den här veckan kände jag både Julia och Elise minsta andetag – kan det vara så att moderkakan ligger annorlunda den här gången?
  • Jag äter något gott varje dag – det måste ju sluta nu, haha. 
Ikväll planerar jag smulpaj och något riktigt gott till middag. Jag funderade på en löprunda, men den är löjligt långt bort nu. Jag behöver pepping! Vad ska ni göra ikväll? 🙂 
 
Massa kramar till er. 
 
// Nu börjar även de gamla slitna och uttöjda byxorna göra sitt och snart håller de inte tätt längre, haha! //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons