Åderbråck under graviditeten. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Åderbråck under graviditeten.

I samarbete med Sportsmart.se
 
Hej! 
 
Hoppas ni mår bra. Vi sitter här och har lite dö-tid mellan lunchen och middagen. Förmiddagen har gått åt till Julias tandläkarbesök och sen kom Fredricks föräldrar hit för lite fika en stund. Julia sover och Elise kollar film så vi försöker återhämta sig mellan all planering och allt bus, haha 😉 
 
Som en del av er vet så har jag haft lite ‘problem’ med åderbråck under graviditeterna. Det började under första, men då kom de först efter att Elise var född. Jag fick pyttesmå åderbråck som gick bort efter någon månad. De blev värre med Julia och man kunde skymta dem även när hon var född. Nu är de dock värre än någonsin och de gör ONT! Utseendemässigt bryr jag mig inte så mycket, men de är obehagliga och smärtar som sagt – då tycker jag man ska göra något åt det.
För två veckor sedan var jag hos läkaren och fick en remiss först i september nästa år. Detta för att bebisen ska komma ut i maj och för att man vill se hur åderbråcken ser ut och beter sig när kroppen är återställd efter graviditet och förlossning plus att jag inte får göra ultraljud eller operation när jag är gravid. Fullt förståeligt.
 
Vad kan man då göra under tiden för att minska smärta och för att försöka motverka att de blir större? Jo, det enda tipset du får är stödstrumpor. 
Stödstrumpor, stödstrumpor och åter igen stödstrumpor! Jag har gravidstrumpor som du drar upp och som går över magen och idag fick jag även hem ett par från Sportsmart.se som jag kan använda till någon fin outfit eller när jag myser omkring här hemma 🙂 
Stödstrumpor är även sköna när man flyger eller tar sig an löprundan – de är alltså inte bara för gravida utan för alla som vill motverka svullna och ömmande fötter. Idag använder även många idrottare stödstrumpor för att snabba på återhämtningen och för att reducera träningsvärken. 
Jag fick ett par av Fredrick för något år sedan för att använda under löpningen – de måste jag visa er någon dag! De är rosa och så himla grymma! Haha 🙂
 
Middagsplanering här hemma. Vad äter ni ikväll? 🙂 
 
Kram. 
 
// Stödstrumpor är bra för åderbråck. //
 
I samarbete med Sportsmart.se.
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons