Saker som stressar mig. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Saker som stressar mig.

Hej! 
 
Jag fick en rolig fråga häromdagen: vilka saker som får mig stressad eftersom jag verkade vara så lugn och harmonisk. Skenet kan bedra – här har jag listat ett par punkter som får min puls att gå upp! 
 
1. När ingenting hjälper. När barnen skriker samtidigt och jag sitter och bajsar. Ja, men typ så. När jag gör något som jag gärna blir klar med, men de inte vill vänta på sin sega morsa. 
Jag försöker tänka att de är barn och de kommer varken komma ihåg mitt toabesök eller att de varit putt dagen efter ändå.
2. När Fredrick duschar i sista sekund. Vi ska iväg och jag tror att allt är klart – då hoppar Fredrick in i duschen med 10 minuters marginal. Nej, han tar ju inte så lång tid på sig – men ändå. Jag tror alltid att det ska ta längre tid än det gör.
3. När det är stökigt. Jag är manisk med mitt städande – men det värsta jag vet är när det är oreda runt omkring mig. Jag får svårt att koncentrera mig och hitta inspiration. Galet bra egenskap egentligen! 
4. När Fredrick inte kommer i tid. Eller alltså, inte längre, men det brukade göra mig sjukt stressad. Nu vet jag ju att han aldrig är i tid så jag säger alltid att vi ska vara på en viss plats tidigare än vi ska, haha.
5. När jag är på en högre höjd. Åh, herregud. Jag ryser av bara tanken. Höjder gör mig stressad upp till öronen! 
6. När jag inte vet om jag stängt av spisen eller släckt ljusen. Jag kan egentligen vara helt stensäker på att spisen är avstängd eller att ljusen är släckta, men sen få för mig att de inte är det. När vi började vår resa mot Italien i somras så var jag tvungen att be mamma åka hem och kolla så att allt var släckt och avstängt en gång extra. Det kanske räknas mer som en tvångstanke? Haha. 
 
Jag tror att jag lärt mig hantera saker som gör mig stressad allt eftersom jag blivit äldre. I början kunde jag bli superstressad när barnen grät, de inte ville åka bil eller tillochmed när det vaknade under en handling och vi bara hade 2 minuter hem från affären. 
 
Vi måste ta det lugnt. Tänk på hur lite alla andra runt omkring en bryr sig om att din barn skriker, att du har smutsiga byxor eller att du inte får upp kortet ur plånboken när du ska betala. Tänk på hur lite det betyder om en minut! 
Slappna av och lev bara i nuet – go with the flow! Du är värd att slippa klumpen i magen.
 
Kram. 
 
// En trött pjäs imorse 🙂 //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons