Göteborgsmamman

Mina 11 bästa förlossningstips.

Hej! 
 
Det är en himla massa förberedelser när man ska gå igenom en förlossning. Många känner sig rädda, en del känner sig mer lost i vad man ska förvänta sig. Det går inte att förvänta sig en förlossning, men jag tänkte ändå försöka ge er lite tips på vägen 🙂 Hoppas ni gillar dem! 
 
1. Ta det lugnt. Håsa in upp dig för allt kommer gå bra. Skulle något hända under en förlossning så måste du tänka på hur många som finns där och som KAN DET HÄR. Det kanske är första gången för dig, men inte första gången för dem. Genom att andas och bara go-with-it så finns forskning på att det kan minska smärtan.
 
2. Det kommer gå. Har du någon gång sett ett klipp från någon förlossning där kvinnan skriker att det inte kommer gå? Jag skrattade åt de klippen innan, men väl på plats så sa jag samma sak. Det kommer gå – kroppen är gjord för det här.
 
3. Ät ett stadigt mål innan. Ladda gärna på dagarna kring ditt BF-datum. Precis som om du laddar upp för ett maraton. Det är ingen idé att söka på diettips under graviditeten och speciellt inte innan du ska krysta ut ditt barn. Du behöver energi! Jag åt ingenting under mina förlossningar, men desto mer innan – i veckor innan, haha. 
 
4. Tänk inte på att du kanske skiter ner dig. För det finns ingenting du bryr dig om så LITE som att bajsa på dig när du ligger där. Jag kan sträcka upp handen här – det hände mig med Elise (och Julia?) och det märktes inte. Det var Fredrick som sa det efteråt om jag inte minns rätt. Eller så började jag skratta när jag förstod vad som hänt – jag kommer ärligt talat inte ihåg! 
 
5. Förstföderska. Är det första gången du föder barn så är det troligt att du får stanna lite längre på BB. Vi stannade i måndag-torsdag och det jag är mest glad över att jag tog med är de mysbyxor som jag åkte in i, tidningar, korsordstidningar och för Fredrick som tog med dator med serier på. Bebisen kommer sova så himla mycket så du behöver lite aktivitet mellan sömnen 🙂 
 
6. Packa BB-väskan. När jag tittar tillbaka på hur mycket vi packade med oss första gången till BB så skrattar jag. Vi följde varenda lista på internet och det blev ju helt klart lite grann.. Jag tycker det kan vara bra att ta med sig saker att underhålla sig med, ett par mysbyxor, en myströja, två set till bebis, hygienartiklar och ja – mobilen typ. Du behöver inte så mycket som du tror och du kommer med största sannorlikhet strosa runt i den stora BB-dressen du får låna ändå – precis som alla andra. 
 
7. Ta med lypsyl. Det är ingen myt att läpparna blir supertorra av lustgasen 🙂 
 
8. Att sy down-under. Det känns inte – så lägg inte kraft och energi på att oroa dig för det. Slappna av – det går så himla fort och du blir bedövad extra innan. Ett tips kan vara att fortsätta ta lustgas för att döva det ännu mer.
 
9. Kalsonger/enormous troseros. Jag vet inte hur många kalsonger jag stal av Fredrick när vi kom hem och som fortfarande ligger i min låda (han lär kanske inte vilja ha tillbaka dem, haha) – men att gå runt i dem istället för string eller åtsittande hipsters var guld värt. 
 
10. Stora bindor. Fråga BB-sköterskorna om du får ta med dig ett par extra stora bindor hem. De är härligt att ha dem de första dagarna.
 
11. Förlossningsbrev. Jag tycker personligen att det här är en sak som inte behövs. För mig räckte det med vad min BM skrev in i journalen och sen flöt allt på allt eftersom. 
 
 

Foto: Alana Da Silva. 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.