13 saker du kan glömma som nybliven förälder (men som gör att vi älskar dem så förbaskat mycket!) – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

13 saker du kan glömma som nybliven förälder (men som gör att vi älskar dem så förbaskat mycket!)

Vi kör vidare på listandet tycker jag 🙂 
Här har ni en till gammal goding! 
 

… Måla naglarna. Du kanske hinner, men du byter så många blöjor att tvål och vatten blivit din bästa vän, men ditt nagellacks värsta fiende.

… Noppra ögonbrynen. Äger jag ens en pincett?

… Dagskoll. ”Men vadå ses idag? Det var ju imorgon!”

… Kalas. ”Ja, men det är klart vi kommer! Räkna med att vi trillar in någon gång mellan 18-21, beroende på om någon behöver äta, bajsa eller både och.”

… Egentid. ”Älskling, ska vi verkligen gå ut på dejt? Kan vi inte bara sova nu när mamma har barnen?”

… Instagram och Facebook kommer bli ett fotoalbum på dina barn. Jo, det kommer det. Jo. Jo. Jo.

… Glansiga ben. ”Jag ska minsann hålla mig fin” tänker du den första, andra, kanske tredje gången när du står där med rakhyveln i handen. Fjärde gången har du tappat bort hyveln, slut på rakgel och du har en djungel på dina ben. Undantagen är när du och din partner ska på dejt eller när du ska till badhuset – kanske.

… Ha tysta barn när man vill det som mest. Någon gång kommer dina barn skrika på restaurangen, bussen eller slänga sig ner på gatan och du kommer inte bry dig ett dugg och låtsas som ingenting.

… Du kommer inte ha någon inredning kvar. Inga blommor, inga ljusstakar, inga skor framme. Tänk dig en cell på Alcatraz – fast lite större. Förhoppningsvis.

… Om du trodde att du skulle ha bra regler och kunna stå emot allt – glöm det. Ditt barn är som en hamster och tar sig igenom alla kryphål i ditt hjärta.

… Svettningar. KAN man ens svettas såhär mycket innan man ens kommit utanför dörren?

… Äta mat. Plötsligt är maten borta, du har satt in i disken och glömt hur maten smakade – allt på 1 minut! Du är den snabbaste kvinnan i världen när det ska ätas – det finns ju andra som behöver dig.

… Prata i telefon. För just DÄR OCH DÅ måste du klä på nallen, klä av nallen, byta nallens blöja, pussa nallen, mata nallen, natta nallen …

MEN, ett stort men – det är såå värt det, även om de kan vara en sticka i baken ibland 😉

Kram.

// Världens finaste familj. Ge mig för övrigt gärna sommar igen! Det hade varit skönt 🙂 //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Cathrine

  Jag har också barn o känner inte igen mycket. Vissa saker, absolut, en inte allt.
  Det blir som man vill ha det. Jag skulle aldrig någonsin acceptera att mina barn avbröt mig när jag pratar i telefon. Ska nallen kläs på får det ske efteråt. Om inte jag visar för mina barn att jag är viktig och min tid är viktig, så kommer de aldrig heller se mig som viktig.

  Instagram och Facebook förstörs av föräldrar som BARA har bilder på barn!! Rätt tragiskt. Känns som dessa föräldrar bara är mammor eller pappor, att de HELT glömt bort att de är sig själva också, samt att det fanns ett liv innan barn.

 2. Anonym

  Hej! Jag och min partner pratar en del om barn (för-och nackdelar) och jag skrattade till vid "Ha tysta barn när man behöver det som mest". Har jobbat i butik under flera år och man liksom ser i blicken vilka föräldrar som kommer totalignorera att deras barn slåss, skriker och river hela haket medan jag hjälper dem. Den frånvarande, glanslösa blicken och så det där som inte riktigt är ett leende utan någon sorts stelfruset försök.

  Jag tänker att ett vanligt missförstånd kan vara att vi andra hatar de här föräldrarna. Det gör nog vissa av oss ibland men vi andra är bara så innerligt lyckliga att vi inte är dem just då att de kommer undan med nästan vad som helst.

  Tack för kul blogginlägg!

 3. Tess

  Känner igen allt utom det med inredning 🙂 Har haft framme precis allt (men inte det allra sköraste längst ned). Då har vårt barn inte varit intresserad av det och det har gått bra när vi varit på besök hos någon också för då blev inte varenda pinal en "nyhet" 😀

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx