Graviduppdatering: half way there – vecka 20! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Graviduppdatering: half way there – vecka 20!

God morgon skönheter! 
 
Hoppas ni har sovit gott. Dagen började lite vemodigt när Fredrick åkte hemifrån tidigt imorse. Usch, vilken tjej jag är! Så himla mesig, haha.
Elise ska snart lämnas på förskolan och då ska jag och Julia passar på att mysa och bara vara en stund tills det blir dags att kicka igång dagen på riktigt med lite ärenden och städ här hemma. Vad ska ni göra idag?
 
Kvällen igår gick så himla snabbt att jag helt enkelt missade en vecko-uppdatering som jag lovat! Men häng inte läpp – den som väntar på något gott 😉 haha. Här har ni den: graviduppdateringen för vecka 20! 
 
 • Den lilla tösen är nu runt 22 cm lång från huvud  till fot och väger ca 225-280 g. 
 • Nu börjar sinnesorkanen – hörsel, syn, känel, smak och lukt – utvecklas. 
 • Redan nu har hon ca 2 miljoner ägganlag i äggstockarna. 
 • Mina åderbråck gör ont, men jag kan ju inte göra något åt dem. Det stör mig lite på ett vis – jag hade gjort vad som helst för att få bort dem nu. De blir bara värre och värre. 
 • Det finns ett vitt fett på hennes hud som skyddar mot fostervattnet – detta har en del kvar spår av när de föds. Då kommer de ut alldeles vita och feta 🙂
 • Inget för de äckelmagade: men jag bajsar oftare, men mycket mindre. Någon som upptäckt samma sak under graviditeten?
 • Min moderkaka ligger i framvägg – därför känner jag knappt sparkar såhär långt in i graviditeten. Med Elise och Julia kände jag ju redan i vecka 15!
 • Vi är 49,6% in i graviditeten och har 141 dagar kvar till BF.
 • Barnets födelsevikt påverkas av vad jag stoppar i mig som mamma. Jag måste sluta med skräpmaten! 
 • Jag börjar bli mindre hungrig och mätt snabbare när jag äter. Därför måste jag ha en mental skalman-klocka och äta trots att jag kanske inte känner ett supersug. Näring är viktigt för att man ska vara pigg, alert och för att barnet ska få i sig alla nyttigheter! 🙂
Vecka 20 alltså. Half way there, som de säger i Amerika. När Fredrick är hemma är vi inne i vecka 21 och då är det dags för en ny uppdatering såklart! 
Hur mår ni andra gravida där ute? Jag hoppas inte jag skrämmer någon med mina uppdateringar, haha. Det är såå häftigt att vara gravid! 
 
Ha en fin onsdag! 
 
Kram. 
 
// Gravid i vecka 20. //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Johanna

  Jag bajsade också oftare… mest för att jag blev så himla hård i magen så jag fick inte ut så mycket. Fick försöka ofta istället. Helt klart det värsta med att vara gravid för min del.

 2. linda

  Jag bajsade också mera när jag va gravid – blev lös i magen. När jag klagade över detta till en vän sa hon "Du ska vara glad att det inte är tvärtom som det va för mig, haha". 😉

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx