Göteborgsmamman

8 saker bara en mamma förstår.

Hej alla mammor.
 
Kommer ni ihåg hur enkelt allting var innan man fick barn? Man sov, vaknade, åt, hittade på något kul och sen gick man och la sig för att starta en ny dag ett par timmar senare. 
Vad tycker ni är de största skillnaderna sedan ni själva fick barn? 
Här listar jag mina – fyll gärna på! 🙂 
 
1. Kärleken. Tänk hur man i skolan trodde att man var så-himla-kär – och tänk hur fel man hade. Den äkta kärleken kommer med barn och helt plötsligt hade man kunnat offra allting för att de ska ha det bra. 
2. Rädsla. Sedan man fick barn så är världen en stor farlig plats och det finns något att akta sig för överallt. Sjukdomar, inbrott, överfall – allt. 
3. Ljud. Ambulanser, byggmaskiner, hissdörrar som slår igen, någon som pratar i telefon rätt så högt precis bredvid – allt får dig att vilja hyscha världen.
4. Händelser. En del tystnad från andra rummet är bara just det – tystnad. Men så fort något är fel – så fort toarullen matas ut, någon målar på väggarna eller när just ditt barn är ledset – då vet du och det är först då du går ut för att se vad som är fel. 
5. Första hand. Det gör ingenting att man själv inte får sova, äta i lugn och ro eller shoppa nya kläder – för att istället få ge det till sina småttingar är så mycket mer värt.
6. Energi. På tal om att sova: sömn är överskattat! När man som mamma inte sovit ordentligt på otaliga nätter, när ögonen går i kors och man inte tror att det finns mer att ge – då kickar någon extradepå in och man lyckas pressa fram lite extra energi ändå.
7. Planering. Vad vore livet utan planering när man har barn?
8. Ansvar. Helt plötsligt får man ett helt sinnessjukt ansvar när man får barn. Du ska äta si och så, barnen ska aktiveras sådär mycket, har han/hon tillräckligt med kläder på sig, är saker möjliga att sätta i halsen och är sakerna jag gör bra nog för att kallas mamma? Man är alltid tillräcklig för sina barn och man vill alltid sitt barns bästa. 
 
Kram.
// Mina fina små töser. <3 //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Hej
  Jjag blir less och uppträd över..
  Den
  KYA KÄRLEKEN. KOMMER MED BARN.
  SÅ ÅTER IGEN OM MAN INTE HAR BARN,SÅ KAN MAN INTE KÄNNA ÄKTA KÄRLEK?

 2. Anonym

  Blir så less och upprörd.
  Den äkta kärleken kommer med barn..
  Så du menar om man inte har barn,så kan man inte känna äkta kärlek!?
  Jag har äkta känner äkta kärlek till min man och känner hur äkta hans kärlekar för mig.
  Så nummer ett är bara skittsnack tycker jag.. Och många andra barnlösa tycker någ med detta är sorgligt att få höra läsa..

  1. Göteborgsmamman

   Hej Natalia. Vad tråkigt att höra att du blir less och upprörd. Jag kan bara utgå från mina egna känslor. Kärleken till min sambo jämfört med mina barn är två helt olika känslor. Jag älskar dem precis lika mycket, men på olika sätt 🙂
   Kram. <3